Saopštenje sa sastanka u Osečini i nekoliko sela

imagePredstavnici Udru\enja boraca rata od 1990. godine  održali su  sastanak sa borcima Osečine u Osečini, Komiriću, Pecke,   Plušca i Gornjeg Crniljeva na temu sprovođenja projekata, rada udruženja boraca, pomoć države i gradova na poboljšanju položaja boraca, ratnih vojnih invalida, civilnih invalida rata i porodica palih boraca.

,,Svako udruženje boraca ne sme da se bavi politikom i da mora da ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i ministarstvom za boračka pitanja, da neguje tradicije na poginule borce i da se nada da će sledeće godine borci Osečine obeližiti na Vidovdan pogibiju heroja od 1990 godine kod spomen obeležja u Osečini“, rekao je Ljubomir Bradić.

image Istaknuto je da Valjevsko udruženje boraca sprovodi projekte Ministarstva za boračka pitanja kojim se vidi da država misli o svojim borcima. Zakon kada bude usvojen to će biti tačka na naša prava. 
Bradić se osvrnuo i na tužbe za diskriminaciju povodom ratnih dnevnica!

Dejan Milošević Kuna imenovao je poverenika i   predsednika Gvozdenog puka za Osečinu i Pecku.
,,Država bi trebala da sedne sa nama da se dogovori oko isplate ratnih dnevnica i ne materijalne štete kako bi se sprečili silni troškovi koji se isplaćuju advokatima koji na to imaju pravo, ali dogovor bi sprečio iste za borce i državu beskorisne sudske troškove", rekao je Milošević.
Pohvalio je rad Ljubomira Bradića, predsednika Ubr Valjevo i Generalnog sekretara Gvozdenog puka Srbije, takođe je istakao da borci moraju imati svoje predstavnike u svim institucijama jer oni znaju da reše svoje probleme a ne da mole druge koji nisu dobro upućeni u zahteve boraca.

Poseta je napravljena i SUBNORU Osečine ,a borci su nastavili druženje i izmenili isključivo iskustva u vezi boračkih prava i Negovanja tradicija Oslobodilačkih ratova Srbije.

Predsednik,
Ubr od 1990 godine
Grada Valjeva i
Generalni sekretar 
Gvozdenog puka Srbije Bradić Ljubomir

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.