Nastavljena edukacija za mala i srednja preduzeća

imagePoslovanje i trgovina na internetu olakšava izlazak domaćih malih i srednjih preduzeća na evropska i svetska tržišta, a predstavlja i odličnu priliku za njihovo pozicioniranje na domaćem tržištu, jedan je od glavnih zaključaka edukativne radionice „Da posao klikne“ održane u regionalnoj privrednoj komori Kolubarksog i Mačvanskog upravnog okruga.

Radionice organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, uz podršku kompanije DHL International Beograd.
Sanja Mrdović, zamenik sekretara u Udruženju za elektronske komunikacije i informaciono društvo istakla je neke najvažnije postulate uspešne internet trgovine.
“Trgovina na internetu nije bauk i svi moramo biti svesni, a pogotovo vlasnici malih i srednjih preduzeća, da će to da bude jedan od glavnih elemenata poslovanja budućnosti. U Srbiji imamo uspešne primere razvoja poslovanja sa osloncem na e – trgovinu i mi smo spremni da damo više nego korisne savete, a i da budemo potpora, na putu razvoja digitalnog poslovanja. Prodaja putem interneta beleži konstantan rast i tokom prvih devet meseci u ovoj godini vrednost transakcija dostigla je 3,5 miliona, dok je 2016. godine ukupna vrednost bila 4 miliona evra”, navela je Mrdović.
Učesnici radionice su dobili iscrpne informacije o pokretanju online poslovanja, sigurnosti transakcija, predstavljanju na tržištu, koristi od pojavljivanja na društvenim mrežama i brojnim drugim temama koje im mogu pomoći u poslovanju. Predavači su, pored predstavnika PKS, bili i predstavnici Banca Intesa, poznati blogeri, kao i internet edukatori i preduzetnici koji su već iskusni u ovom vidu trgovine.Radionice “Da posao klikne” organizovane su u Beogradu, Somboru i Kraljevu, a do kraja godine biće održana i u Užicu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.