„Metalprom“ donirao krevete i stolice za Opštu bolnicu

imagePreduzeće „Metalprom“ doniralo je Opštoj bolnici u Valjevu 10 kreveta sa elektromotorom za službu intenzivne nege i 4 stolice za službu laboratorije. Bolnica od svojih sredstava poslednje krevete kupila u prošlom veku.

Preduzeće „Metalprom“ koje je Valjevu doniralo i više mezalnih konstrukcija za porušene mostove nakon poplave , ovoga puta svoju društvenu odgovornost iskzalo je kupovinom 10 kreveta sa elektromotorom koji ma će biti opremljena šok soba i intenzivna nega u Opštoj bolnici Valjevo, ali i četiri multifunkcionalne stolice za službu laboratorije. Na ovoj vrednoj donaciji u ime Bolnice zahvalio se direktor dr Zoran Djurić.“ Ne znam šta bih drugo rekao sem da se u ime Opšte bolnice zahvalim na donaciji koja je za nas vrlo značajna. Ovi kreveti i stolice odmah će biti smešteni tamo gde su namenjeni kako bi bili u službi pacijenata“, rekao je Djurić. Na pitanje Vamedie kada je Bolnica kupila krevete dr Djurić kaže da je najveći broj dobijen iz donacija. „ Bilo je nekoliko donacija, a sama Bolnica , nije mi baš u pamćenju . Možda u prošlom veku. Zaista nije skoro bilo takve nabavke“.
Vlasnik preduzeća „Metalprom „ Borisav Radojičić pre svega je istako da preduzeće „Metal prom ima vrlo razvijenu svest o potrebi poslovanja kao društveno odgovorne firme. „ Najpre čestitam Opštoj bolnici na rezulatatima u 2017. godini. Podrška mladima, podrška obrazovanju, ulaganje u zdravstvo , nauku , kulturu i posvećenost našim zaposlenima i korisnicima naših usluga, sbriga o životnoj sredini , sve su to postulati na kojima počiva naše poslovanje. Jednu od tih aktivnosti sprovodimo danas. Nadam se da ćemo i narednih godina biti u prilici da obezbedimo još donacija za Opštu bolnicu , a sve na dobrobit gradjana grada Valjeva“, rekao je Radojičić.

image Preduzeće Metalprom do sada je doniralo sredstva za nabavku skenera, magneta i stalni je donator Centra za VTO.
Do odluke šta ovog puta treba donirati Radojičić kaže da je došao kroz razgovor sa direktorom bolnice. „ Ovo je po dogovoru za šok sobu , video sam čime raspolažu i lično znam mogućnosti ovih kreveta pa smo konkretizovali donaciju u tom pravcu“, rekao je Radojičić.
Na donaciji se zahvalila i Zorica Djordjić načelnik službe anestezije posebno se zahvalila na donaciji. „ Zaista sam zahvalna na ovoj donaciji . Najveća vrednost svega je što će najteži pacijenti koji se ovde leče, taj težak period u svom životu moći da provedu u jednom bar komfornom okruženju. U ime cele službe anestezije mogla bih mnogo da govorim o vrednostima ovih kreveta i razlici u odnosu na postojeće, ali verujte ovi kreveti znače jer pacijenti koji ih korste odlaze na konsultativne preglede i u druge delove bolnice i te krevete treba gurati , a ovi sa elektromotorom sigurno će pored udobnosti i nama olakšati taj transport“, rekla je Djordjić.

image

Reči zahvalnosti uputila je i Ljubica Pešić, načelnik službe laboratorije na dobijenim stolicama. „ Do sada su pacijenti koristili najobičnije stolice , a ove nove imaju nekoliko položaja i moguće ih je podesiti po potrebi pacijenta, što sigurno mnogo znači“, rekla je Pešić izmedju ostalog.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.