Lokalni front:Vlast štedi na račun gradjana?

imageUdruženje gradjana Lokalni front izdalo je Saopštenje za javnost povodom poziva gradjanima iz Gradske uprave da prijave štetu nastalu kao posledica olujnog vetra.“ Ne shvatamo nameru da se uštede u budžetu ostvare na račun građana davanjem netačnih informacija”, navodi se izmedju ostalog u Saopštenju Lokalnog fronta

“Dana 12. decembra ove godine na zvaničnom sajtu Grada Valjeva, a potom i u nekim medijima, građani Valjeva su obavešteni da štete od olujnog vetra u noći između nedelje i ponedeljka, mogu prijaviti na šalteru pisarnice Grada Valjeva, kao i na telefone Odseka za vanredne situacije i poslove odbrane.
U ovoj “informaciji”, međutim, navedeno je da se nastale štete mogu prijaviti najkasnije do petka, 15. decembra, i da se prijave štete podnete posle ovog roka neće uzimati u obzir.
Ovaj deo obaveštenja Gradske uprave grubo krši prava oštećenih građana, jer rok za podnošenje prijava o nastaloj šteti propisuje “Zakon o obnovi nakon elementarne i druge nepogode” iz 2015. godine i taj rok iznosi najmanje 15, a najviše 60 dana od dana objavljivanja poziva za podnošenje prijava!
Shvatamo pokušaj Gradske uprave da na svaki način ograniči broj podnetih prijava o nastalim štetama. Ne shvatamo nameru da se uštede u budžetu ostvare na račun građana davanjem netačnih informacija!

Lokalni front ”

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.