Drugi rebalans prošao Skupštinu

imageDok je vladajuća SNS rebalans obrazložila neophodnošću promena pozicija u skladu sa preostalim vremenom do kraja godine istakavši da se nije odustalo ni od čega što je planirano, opozicija je drugi rebalans okarakterisala kao rebalans bez suštinske potrebe, rebalans za peglanje pojedinih pozicija uglavnom tekućih troškova.

„Vidimo da je 137 miliona umanjenje na kapitalnim investicijama, a povećanje od 174 miliona na tekućim troškovima. Dakle izostaje ono što je suštinski i bitno za gradjane. Sve je uradjeno da se nešto popegla najpre tekuća budžetska rezerva“, rekalo je o rebalansu odbornica DS Milka Erić vasiljević.
Pokret Dosta je bilo konstatovao je da je vidljivo da su rebalansom povećane zarade, a smanjena socijalna davanja. „Vidimo da veliki novac ide za obdanište , a tamo koliko je poznato ima mnogo i previše propusta u radu. Pitam se da li će nadležnim institucijama biti dostavljeni podaci o tom nezakonitom radu“, upitala je Snežana Spajić.
Odbornik DSa Slobodan Pavlović odbornicima je predočio svaku poziciju gde je vidljivo enormno smanjenje , a koje se odnose na razvoj grada konstatujući da drugi rebalans ne vodi razvoju.
„Ovaj rebalans služi za opravdavanje svega onog što nije uradjeno, a trebalo je i bilo je najavljeno“, rekao je nezavisni odbornik Ljubomir Radović.
Skupština je usvojila drugi rebalans, ali i izmene i dopune programa poslovanja JP Kolubara i odobrila subvenciju iz budžeta za ovo preduzeće.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.