Dizanje ruke 10 000 dinara

imageValjevski odbornici izglasali sebi 10 000 dinara po sednici, a za šefove odborničkih grupa 15 000. U prethodnom sazivu naknada po sednici bila je 3 000 dinara.

Aktuelni skupštinski saziv očito smatrajući da radi više i bolje od prethodnih doneo je odluku da od sada naknada odborniku po održanoj sednici bude 10 000 dinara. Za skupštinskom govornicom stim u vezi pobunio se jedino nezavisni odbornik Ljubomir Radović rekavši: „ Pa mi smo ovim tri puta povećali naknadu u odnosu na prethodni saziv i zatečeno stanje. Sami sebe na ovaj način kompromitujemo jer se treba zapitati da li je učinak na istom nivou?“
Sa njim se nije složio predsednik Skupštine Milorad Ilić rekavši da niko ne može davati takve ocene rada Skupštine pa i da ostali gradovi odavno svoje odbornike plaćaju mnogo više od sume koja je sada izglasana.
U Skupštini grada je 51 odbornik ipak nemaju svi iste prihode. Predsednik Skupštine i zamenik predsednika Skupštine imaju daleko veće prihode od odbornika . Po prošlogodišnjim podacima (2016) zarade su bile sledeće:
– predsednik Skupštine Milorad Ilić 80.199,80 dinara
-sekretar Skupštine Djordje Pavlović 72.465,28 dinara
-zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović po poslednjoj isplati tada je imao 32.080.00 dinara
-zamenik sekretara Skupštine Biljana Kovačević do trenutka kada je Vamedia tražila podatke po osnovu informacija od javnog značaja nije primila nijednu zaradu , ali kako kažu u Upravi zarada joj je oko 50 000 dinara.

Tek paušalna računica navodi na to da je ranije grad za odbornike mimo stola predsedavajućeg izdvajao 147 000 dinara , a od sada će izdvajati 490 000 dinara. Iako predsednik Skupštine Ilić smatra da niko ne može davati ocenu rada Skupštine , to nije tačno, jer ocenu rada daju gradjani Valjeva koji su na istoj sednici mogli čuti da je izvršenje budžeta bilo ispod očekivanih vrednosti izuzev na polju plata .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.