Demokrate: Mi došli ponovo na otvaranje

imageValjevske demokrate konferencijom za novinare ispred objekta nove Šeste škole još jednom ukazali javnosti na nedoslednost aktuelne vlasti i obećanja koja nisu ispunjena.

„Za današnji dan bilo je zakazano otvranje ove škole i preseljenje djaka. Mi smo bili ovde i prvog septembra kada je prvobitno otvranje i bilo najavljeno , ali škola tada nije otvorena. Rekli su da će otvranje 100% biti 8. novembra. I evo mi smo došli. Da ne bi ometali nastavnike i decu došli smo u vreme velikog odmora, ali kao što se da videti nema ni dece ni nastavnika ni otvaranja“, rekao je ispred zgrade škole predsednik GO DS-a Slobodan Pavlović.
Po njegovim rečima veliki problem je i što se za samu zgradu tvrdi da je „nova“ kad je početa pre 18 godina.

image

„Kako je nova? Kada će se otvoriti? Ova vlast koju čine oni koji ne rade ništa sem što imaju dobar marketing i oni drugi što u Valjevu vladaju 27. Godina za sve okrivljuje druge. Sve im je neko drugi kriv , kriv što nisu završili školu , halu i druge objekte. Nije krivica ove vlasti što škola nije otvorena. Ako nije završena ne treba ni da bude otvorena. Krivica ove vlasti je što hoće nazor da otvori školu. Mi nismo za to već da se škola otvori kad tome dodje vreme, kad se otkloni sve što su nedostaci“, kaže Pavlović.

Demokrate tvrde da imaju dokaze da su u toku rada napravljeni brojni propusti. Izmedju ostalog kako kaže, u kotlarnici je bilo zaboravljeno isprojektovati dovod vode i odvod kanalizacije. „Pa svako ko radi kotlarnicu zna da mora biti dovod i odvod vode , ali to očito projektanti nisu znali. Ako pogledate istočnu stranu zgrade vidite i sami da nije završeno. Zašto se žuri? Hajde da završimo sve pa da prvog septembra sledeće godine preselimo decu. Suština je da se svi nedostaci isprave pa onda da se deca useljavaju. Nema potrebe da se nešto nasilno radi. Ovo je samo jedan primer bahatosti koja se dešava. Niti je vreme niti je moguće da se usele djaci. Mi smo za to da se sve završi pa tek onda da se škola useli“, kaže Pavlović.

Demokrate su na kraju još jednom potvrdile da nema potrebe postavljati rokove već da je bitnije da sve bude uradjeno kako treba.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.