31. oktobar do 3. novembar-Jesenji seminari

image Jesenja radionica geo nauka realizuje se pod nazivom Geologija i životna sredina. Cilj seminara je da polaznici upoznaju neke aspekte zaštite prirodne sredine u oblasti geoloških nauka. Drugi važan zadatak je rad na finalizaciji istraživačkih radova koje su radili tokom leta. Program se realizuje kroz predavanja i izradu programskog rada.

Tokom seminara biologije na programu će biti odabrane teme vezane za molekularnu biologiju, genetiku i evolucionu biologiju, o čemu će govoriti predavači sa Biološkog fakulteta i Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković” iz Beograda Deo vremena će biti posvećen i razvoju naučne pismenosti kod polaznika.

Jesenji seminar hemije će biti realizovan na temu Organska hemija. Pored serije predavanja posvećenih organskim sintezama, mehanizmima, značaju i primeni datih reakcija, na seminaru će biti realizovani i prezentovani seminarski radovi na zadate teme, a radiće se i na pripremi radova za ovogodišnju konferenciju “Korak u nauku”.

Polaznici seminara astronomije će raditi na pisanju konačne verzije istraživanja koja su radili na letnjem seminaru. Zato će biti organizovana predavanja o pisanju izveštaja o provedenom istraživanju, grafičkom predstavljanju rezultata rada i držanju izlaganja. Predavanja koja će polaznici slušati na seminaru tiču se fizičkih i hemijskih procesa i dinamike međuzvezdanog gasa i prašine, a imaće priliku da čuju i predavanje koje će obuhvatiti osnovne postavke opservabli u kvantnoj mehanici

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.