Tender za privatizaciju Pivare

imageMinistarstvo privrede objavilo je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije Valjevske pivare.

Pisma o zainteresovanosti treba da sadrže, između ostalog, predlog modela privatizacije Valjevske pivare, predlog indikativne cene, investicionog programa, okvirnog plana poslovanja i broja radnika koje je investitor spreman da zaposli na neodređeno vreme. Javni poziv je otvoren do 6. novembra 2017, prenosi portal Ekapija.
Valjevska pivara je nakon uvodjenja u stečaj 2010. godine zbog nesposobnosti pivare za plaćanje da bi Poreska uprava godinu dana kasnije kao najveći poverilac prihvatila predlog Unapred pripremljenog plana reorganizacije za ovo preduzeć, čime je dug konvertovan u capital I država postal stopostotni vlasnik.
Postavljanjem Aleksandra Rajevca na čelo pivare ovo preduzeće kreće uzlaznom putanjom proizvodnje piva I razvoja programa rada preduzeća.
Valjevska pivara ne samo da je zahvaljujući povećanoj proizvodnji I brojnim priznanjima za kvalitet proširila tržište u Srbiji već je počela izvoz piva u SAD, a očekuje se I izvoz u Kanadu. Na dan 31.12.2016, vrednost kapitala preduzeća je procenjena na 997,772 miliona dinara, a preduzeće imalo 197 radnika.

Ekapija/Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.