Borcima ukazana hitna pomoć

imagePripadnicima Udurženja boraca rata od 1990 godine koji su otpočeli štrajk gladju ukazana hitna pomoć. Predstavnike boraca danas očekuje sastanak sa predstavnikom ministarstva.

Deset  pripadnika Udruženje boraca rata od 1990 godine počelo je u ponedeljak štrajk gladju zbog neispunjenja ranije  dogovorenih zahteva sa ministrom Zoranom Djordjevićem . U toku jučerašnjeg dana po rečima predsednika ovog Udruženja Ljubomira Bradića zbog lošeg zdravstvenog stanje četvorice štrajkača morala je da reaguje hitna pomoć . “Neki od njih su primili infuziju dok je jedan od boraca to I odbio . Kod jednog od njih konstatovan je usporen rad srca, a petorica imaju uvećan pritisak. To je nalaz ekipe hitne pomoći koju smo pozvali jer se ljudi nisu osećali dobro, a simptomi koje imaju sposledica  štrajka gladju”, rekao je Bradić.

Za ovo prepodne zakazana konferencija za novinare je otkazana zbog predlodloga sastanka sa predstavnikom ministarstva u kabinetu gradonačelnika. “Prihvatili smo taj poziv I ići ćemo da razgovaramo još jednom . Svi smo rešeni da idemo do kraja sa ovim štrajkom. Mi ne tražimo smenu minister već ispunjenje naših zahteva”, objašnjava Bradić.
Medju boračkim zahtevima su : Zakon o borcu, overa zdravstvenih knjižica i lečenje  bolesnih boraca, isplata ratnih dnevnica i nastavak rada komisije, sprečavanje  trošenja sredstava iz budžeta Republike Srbije za naplatu advokatskih troškova povodom tužbi za diskriminaciju od kojih kako su saopštili,  borci nemaju ništa, završetak Gerentološkog centra u Valjevu, puštanje na slobodu deteta borca koje boluje od raka, zapošljavanje dece palih boraca, ratnih vojnih invalida i bolesnih i obespravljenih boraca.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.