Radio Valjevo pred stečajem?

imageNakon raskida ugovora o privatizaciji država je imenovala zastupnika kapitala Radio Valjeva. Miodrag Ćosić novinarima izjavio da se traži najbolje rešenje za ovu nekada veliku medijsku kuću u našem gradu.

 

Radio Valjevo je privatizovano u oktobru 2015. Ghodina i na licitaciji ga je za 17 400 evra kupila Beogradjanka Doris Aćimović. Kako se navodi u odluci Agencije za privatizaciju ova kupovina poništena je pre par meseci zbog neispunjavanja kupoprodajnog ugovora. Po zakonu država je za sada imenovala zastupnika kapitala Miodraga Ćosića koji objašnjava da je u Radio Valjevo kupac bio u obvezi da u prvoj godini poslovanja investira 6 600 evra, a u drugoj 3 800 evra. Kako se to nije dogovdilo ni nakon produžetka rokova Agencija je donela odluku o poništenju privatizacije. Ćosić dodaje i da je posle rakida ugovora početkom avgusta ove godine Ministarstvo privrede donelo odluku o prenosu kapitala Radio valjeva Registru akcija i udela prenetih posle raskida ugovora zaključenog u postupku privatizacije.
„ Radio Valjevo ima milionsku blokadu računa i dve su mogućnosti ili da ode u stečaj ili da se probadje novi kupac. Sada ovo preduzeće ima jednog zaposlenog Zorana Majdaka koga sam kontaktirao i narednih dana biće izršena primopredaja. Namera mi je da sedište odakle Radio Valjevo emituje program vratim u Valjevo i da u razgovoru sa ljudima iz struke i rukovodstvom grada ustanovim da li postoji zainteresovanost za nove kupce ili je rešenje stečaj“, izjavio je Ćosić medijima u Valjevu.
Ćosić navodi da su trenutna dugovanja ove medijske kuće 1,6 miliona dinara , ali iznosi i pretpostavku da su dugovi veći i do 2 miliona dinara.
U izjavi medijima Ćosić je naveo i da je poništen zahtev koji je direktor Radio Valjeva podneo za promenu frekvencije kako bi se ubuduće program emitovao sa frekvencije Radio Točka.
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.