Gradac odneo put za Aničiće

imageNa reci Gradac voda je odnela put za Aničiće. Poplavljena je i crpna stanica Paklje. Postoji opasnost od strujnog kabla koji se nalazi ispod puta.

Kiša koja je neprekidno padala u protekla 24 sata podigla je nivo vode na reci Gradac što je izazvalo prelivanje preko deponijske brane u Aničićima. „Silina vode u toku noći je odnela i deo puta prema Aničićima i taj put sada nije više u funkciji. Problem je činjenica da se ispod puta nalazi strujni kabl od 10 kilovolta koji vodi struju u crpnu stanicu. Ekipe su trenutno na terenu i upravo se razmatraju mere zaštite, a sama brana je stabilna“, kaže Žarko Kovač član Veća koji je na pitanja Vamedie odgovarao upravo sa pomenute lokacije.

image Po njegovim rečima u toku noći došlo je i do potapanja pumpi crpne stanice Paklje pa je voda isključena za sve obodne potrošače koji se sa nje snabdevaju kako snabdevanje grada vodom ne bi bilo uhroženo. U toku jučerašnjeg dana zbog izlivanja Reke Gradac poplavljen je i stambeni objekat koji se nalazi u neposrednoj blizini.

image Za 12 sati danas zakazana je sednica Štaba za vanredne situacije nakon koje će biti izdato saopštenje o nastaloj šteti.

S.V. Foto: D.Krunić i B.Selaković

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.