Drugi rebalans budžeta za 2017

imageOdlukom o drugom rebalansu budžeta predvidjeni su prihodi i rashodi u iznosu od 3,05 milijardi dinara i 205 miliona dinara sredstava iz ostalih izvora budžetskih korisnika. Drugim rebalansom najveće povećanje sredstava izvršeno je na poziciji predškolskog obrazovanja 79 miliona, a najveće smanjenje na poziciji projekta Medjuregionalnog informacionog centra za 62 miliona dinara.

 

Rashodi za zaposlene čine 20,86% ukupno planiranih rashoda i povećani su na iznos od 82,7 miliona dinara za zarade zaposlenih po odobrenju Ministarstva finansija kao i nagrade za zaposlene.
Drugim rebalansom posmatrano po programima sredstav na poziciji Urbanizam i prostorno planiranje su smanjena za 4,5 miliona i sada su predvidjena u iznosu od 1,8 miliona dinara. Sredstav predvidjena za ekonomsku i razvojnu politiku koja su bila u iznosu od 283 miliona dinara smanjena su za 21 milion. Rebalansom su uvećana sredstva za osvetljenje za 2,6 miliona, za održavanje zelenih površina za 5 miliona dinara , ali su smanjena sredstva za održavanje čistoće na javnim površinama za 1,7 miliona i održavanje grobalja za 50 000 dinara. Za programsku aktivnost upravljanja i snabdevanja vodom za piće sredstva su smanjena za 26,9 miliona dinara.
Predvidjena sredstva za uredjenje industrijske zone smanjena su za 4 miliona dinara, a za 6,7 miliona smanjena su i sredstva za sektor turizma.
Neznatno smanjenje u iznosu od 144 000 dinara pretrpela je i pozicija vezana za poljoprivredu, a značajno veće smanjenje izvršeno je na poziciji zaštite životne sredine gde su sredstva umanjena za iznos od 29,5 miliona dinara.
Za programsku aktivnost održavanja saobraćajne infrastrukture sredstva su povećana za 29,4 miliona dinara dok je enormno povećanje zabeleženo na poziciji predškolskog obrazovanja gde je rebalansom pridodato 79,3 miliona dinara. Za funkcionisanje škola dodato je još 8,2 miliona dinar.
Pozicija srednjeg obrazovanja uvećana je za 7,2 miliona za funkcionisanje škola, ali je projekat „Medjuregionalni informacioni centar opredeljeno samo 27 miliona što je umanjenje za 62 miliona dinara.
Socijalna zaštita beleži povećanje od 1,4 miliona dinara, a zdravstvena zaštita beleži smanjenje od 2 miliona dinara u odnosu na prvobitno planirani iznos.
Kultura , komunikacije, mediji povećana je pozicija za 8,9 miliona dinara i to za poziciju funkcionisanje lokalnih ustanova kulture pridodato je 8,4 miliona dinara. Za programsku aktivnost jačanje kulturne produkcije i umetničkog stvaralaštva planirana su sredstva od 9,4 miliona dinara, za unapredjenje sistema očuvanja kulturno istorijskog nasledja planiran je iznos od 22,9 miliona dinara. Za projekat Doček Nove godine rebalansom su povećana sredstva za iznos od 500 000 dinara. Unapredjenje javnog informisanja, sredstva su povećana za milion dinara.
Za razvoj sposrta i omladine rebalansom je predvidjeno umajenjenje za 5 miliona dinara. Za održavanje sportske infrastrukture planirana su sredstva u iznosu od 5,8 miliona dinara što je za iznos od 20,2 miliona umanjenjenje predvidjenih sredstava. Za funkcionisanje UFK Valis iznos od 54,3 milionauvećanje za 13,3 miliona.
Za opšte usluge javne uprave opredeljeno je dodatnih 29,8 miliona , a povećana su i sredstva za funkcionisanje lokalne samouprave za iznos od 28 miliona , za programsku aktivnost tekuća budžetska rezerva za iznos od milion dinara, za stalnu budžetsku rezervu još 440 000 dinara.
Povećana su i sredstva na poziciji funkcionisanja Skupštine za 4,3 milionadinara dok je za funkcionisanje izvršnih organa dodato još 6,3 miliona dinara.
Ovaj predlog rebalansa usvojilo je Gradsko veće i biće prosledjen Skupštini na usvajanje

 

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.