Demokrate traže sazivanje sednice Skupštine

imageDemokrate traže sazivanje sednice Skupštine kako bi se imenovali vršioci dužnosti u preduzećima Vidrak i Polet. Po mišljenju DS-a niz zakona već je prekršen.

Uz podsećanje da je Valjevo do sada videlo više različitih slučajeva procedura kada je u pitanju izbor direktora u nekom preduzeću GO DS-a navodi da je ovo prvi pit da Valjevo ima dva javna preduzeća bez direktora. „Ovo što se dešava je nonsens, neverovatno i nezamislivo. Mi smo očekivali da će biti sazvana sednica Skupštine i biti izabran novi vršilac dužnosti i istovremeno raspisan konkurs za novog direktora. Kada je u pitanju Polet vrlo su bitne neke činjenice . Ovaj direktor bivši je nasledio dug od 3 miliona ,a sada čujemo da taj dug iznosi 9,3 miliona. Izveštaja o poslovanju još uvek nema. U ovom trenutku niko ne može da garantuje da gubici nisu i veći. Situacija je mnogo gora nago što izgleda, a gradska vlast ne radi ništa po tom pitanju“, kaže Slobodan Pavlović predsednik GO DS-a u Valjevu.
Po njegovim rečima situacija je malo drugačija kod JKP „Vidrak“ gde je sproveden konkurs i gde su bila prijavljena dva kandidata. „ Član 45 Zakona o javnim preduzećima kaže da ako komisija utvrdi da nijedan kandidat koji je učestvovao u izbornom procesu ne ispunjava uslove, a ovi kandidati ispunjavaju, za imenovanje direktora sprovodi se novi konkurs. Čuli smo da je komisija utvrdila da ispunjavaju uslove onda treba da izaberu izmedju ta dva kandidata“, kaže Pavlović.

image Upravo iz ovih razloga odbornici DS-a su podneli zahtev predsedniku Skupštine za sazivanje sednice Skupštine sa dve tačke dnevnog reda , postupak imenovanja direktora JKP Polet i druga sprovodjenje postupka izbora direktora u Vidraku i objavljivanje zaključka komisije o izboru kandidata.

„Čujemo da će doći do fuzije Poleta i Vidraka, to je još jedna od loših odluka sadašnje vlasti. Imamo jedno dobro i jedno loše preduzeće. Fuzijom dobijamo jedno veliko loše preduzeće. Suština je u Poletu postaviti vd direktora i potom konkurs za izbor direktora. Ovo nije politička već zakonska odluka. A fuzija ta dva preduzeća je pogrešna“, rekao je Pavlović.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.