„Dan druženja sa policijom“

imagePolicijska uprava Valjevo zajedno sa ŠU organizovala je akciju „Dan druženja sa policijom“ u OŠ Nada Purić“. Cilj akcije bilo je promovisanje i predstavljanje policije učenicima.

Automobili pod rotacijom, uniformisani policajci opšte nadležnosti i sabraćajna policija privukli su pažnju učenika OŠ „Nada Purić“ u kojoj je organizovan „Dan druženja sa policijom“.

image „ Cilj akcije jeste promovisanje upoznavanje i predstavljanje policije prvenstveno deci najmladjeg uzrasta , ali i gradjanima. Pored upoznavanja sa opremom, vozilima i tehnikom kojom raspolaže PU u Valjevu želimo pre svega da utičemo na bezbednost dece u saobraćaju i zato je za ovu aktivnost i izabrana jedna od osnovnih škola“, rekao je novinarima Predrag Radosavljević načelnik odeljenja saobraćajne policije PU u Valjevu.

Pored ovih ciljeva Radosavljević ističe i saradnju sa drugim državnim organima i lokalnom samoupravom. „ Želim da istaknem da je u ovoj godini naš vozni park obogaćen kontingentom vozila koje smo dobili od ministarstva unutrašnjih poslova, a takodje i vozila koja smo dobili od lokalne samouprave. U proteklim godinama od lokalne samouprave dobili smo ne samo vozila već i motocikl i radarski uredjaj najnovije generacije“, kaže Radosavljević.

image

Učenicima su pažnju privlačili posebno motocikli i vozilo interventne jedinice kao i policajci specijalno obučeni za situacije organizacije obezbedjenja protesta ili sportskih dešavanja. „ Deca su nam posebno važna i nije to samo septembar mesec već i brojne akcije tokom godine. Najpre ovo upoznavanje , a potom i praktično saradnja na bezbednosti. Deca su već u kontaktu sa školskim policajcima i saobraćajnim policajcima koje susreću na ulici. U septembru smo imali nekoliko akcija u kojima smo posebno kontrolisali saobraćaj u pogledu bezbednosti dece“, kaže Radosavljević.

image

U ovoj godini u Valjevu nije do sada bilo poginule dece u saobraćaju.

S.V.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.