Rešenje je u novom obdaništu

imageSvaki upisni rok dece u obdaništa u Valjevu pokazuje nam da ne raspolažemo sa dovoljno prihvatnih kapaciteta. Izgradnja novog objekta u naselju Kolubara II u potpunosti će podmiriti potrebe Valjeva kako nijedno dete više ne bi ostalo neupisano.

U valjevskim obdaništima trenutno boravi oko 2500 dece, a izmene koje su napravljena u toku prethodne dvegodine sa dodavanjem novih soba praktično nisu dugoročno rešenje , s obzirom na broj dece koja konkurišu za smeštaj u obdaništu.

„Rešenje je u projektu nadogradnje jednog objekta i gradnje pored novog objekta. Time bismo dobili više od 2 000 kvadrata .Projekat je u izradi, radi ga „Valjevo plan“ i očekujem da će za sedam dana biti predat odeljenju za urbanizam u Upravi kako bismo pokrenuli procedure za potrebne dozvole. Nadam se da ćemo u saradnji sa ministarstvom uspeti da to realizujemo. Čim dobijemo dozvole poslaćemo ga u ministarstvo kako bi oni opredelili sredstva , a obećanja za to postoje“, kaže direktor PU Milica Nožica Zlatomir Marković.

image

Po njegovim rečima vrednost investicije je 180 miliona dinara, a novi objekat imaće 14 soba.

„Sa tim se priča zaokružuje i nijedno dete neće ostati neupisano. Realno je da krenemo na proleće u izgradnju i da na jesen 2019 već imamo objekat. Projektom je predvijen jedan prizemni i jedan spratni deo, a novi objekat će sa postojećim biti povezan toplom vezom.Mislim da će biti jedan od savremenijih objekata u Srbiji. To je nekih 14 soba na 2019 kvadrata“, zaključuje Marković.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.