Počinje ponovo pranje ulica

imageNakon što su cisterne JKP“Vidrak“ tokom leta bile u funkciji dopremanja vode valjevskim selima, od danas će ponovo početi pranje gradskih ulica.

Na reci Gradac popravljena je i stavljena u funkciju pumpa za izvlačenje vode za pranje ulica. Od danas počinje i pranje ulica. „Mi smo u režimu noćnog pranja ulica i jedno u posebnim situacijama to činimo u toku dana. Raspolažemo sa tri cisterne koje su već mesecima bile angažovane na prevozu vode za valjevska sela, a po odluci Štaba za vanredne situacije. Ali već od danas počinjemo sa pranjem ulica. Praćemo ih svaki drugi dan u terminu od 22h do 5 ujutro“, kaže vd direktora Sladjana Marković.
Po njenim rečima ulice se u skladu sa zakonom mogu prati sve dok dnevna temperatura ne padne ispod 5C.

image „Zimi ulice u skladu sa tom zakonskom odlukom o temperaturi ne peremo. Sada će biti lepog vremena i ulice će ponovo biti oprane. Moram reći da je sve ove meseca jedna od naše tri cisterne bila na deponiji jer smo strahovali da zbog visokih temperatura ne dodje do paljenja i ta cisterna je tu praktično dežurala“, kaže Marković.
JKP „Vidrak“ raspolaže sa tri cisterne koje su stare više od 30 godina, a tokom ove godine jedna od njih bila je na remontu gotovo mesec dana.
„Do juna smo novac koji je bio predvidjen za pranje i čišćenje ulica i pražnjenje djubrijera potrošili. Prvim rebalansom nam je skinuto 18 miliona dinara sa te pozicije . Taj posao sada što radimo je čist trošak. Samo prevoz vode koji smo proteklih meseci radili do valjevskih sela stvorio je trošak od 180 000 dinara za naftu.Preuzeli smo tu obavezu , a na toj poziciji nemamo novca. zaposlene koji to rade mi plaćamo sa pozicije parkinga. Došli smo nekako u situaciju da zbog oduzimanja novca mi ugrozimo poslovanje u jednom segmentu pa i ono što smo planirali da ne možemo da realizujemo. Bila je predvijena kupovina nove cisterne i za to smo planirali bili 10 miliona dinara , ali sada je to nemoguće“, objašnjava Markovićeva.
Ona je u razgovoru sa novinarima izrazila nadu da će bar deo sredstava rebalansom budžeta grada biti vraćen ovom preduzeću.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.