Podizanje standarda kvaliteta u obdaništima

imageKuhinja valjevskog obdaništa svakodnevno pripremi oko 6000 obroka. Mere u pogledu bezbednosti prilikom proizvodnje i distribucije hrane podignute su na najviši nivo. Na svim objektima zamenjena stolarija.

Boravak u obdaništu košta 4380 dinara i daleko je ispod cene koju roditelji plaćaju u drugim gradovima naročito u onima gde roditelji plaćaju u odnosu na visinu sopstvene zarade. „ Cena boravka deteta je 4380 dinara i tu su uključeni vaspitno obrazovni rad, nadzor, medicinska nega , četiri obroka. Zaista kvalitetna obroka“, kaže direktor obdaništa Zlatomir Marković.

Po njegovim rečima nakon pojave salmonele 2014. godine obdanište je preduzelo sve mere da do toga nikada više ne dodje. „Nabavili smo još jedno dostavno vozilo za distribuciju hrane , imamo novi način čuvanja hrane u toku prevoza. Kontrole su stalne i one se podrazumevaju. Svakodnevno pripremimo oko 6000 obroka .Kuhinja radi za PU i imamo odluku o vršenju dostave za treća lica i dostavljamo recimo za Prvu školu za produženi boravak kompletan obrok, tu su deca sa posebnim potrebama, 500 jela pripremamao za Crveni krst.Predvidjena je kupovina mašine za pranje termosa, verć smo neke nove stvari nabavili. Da sve bude toplo na vreme, raznovrsno i kvalitetno. Dijetetičar i nutricionista spremaju jelovnik za svaku sedmicu posebno“, objašnjava Marković.

Pored opremanja kuhinje Marković ističe i uredjenje svih objekata obdaništa.“I u gradu i na selu sredili smo sve objekte, dvorišta opremili mobilijarom, stolarija na svim objektima je zamenjena i imamo jedan mali deo još što se tiče unutrašnjosti da sredimo i time će ta priča biti kompletirana. Nova stolarija nam štedi dosta energije“, kaže Marković.
Od ove godine Predškolska ustanova „Milica Nožica“ sklopila je i ugovor o saradnji sa Medicinskom školom u Valjevu u kojoj postoji smer medicinska sestra vaspitač kako bi ta deca koja uče za vaspitače mogla da imaju obuku u objektima valjevskih obdaništa.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.