Ministarstvo radi reviziju projekta i finansiranje

imagePrilikom posete Valjevu, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević najavio podršku za završetak Doma za stare. Grad Valjevo s druge strane u budžetu za narednu godinu opredeliće sredstva za završne radove na gradjevini koja sada već godinama propada.

„Ministar je obišao gerontološki cerntar i uverio se u kakvom stanju se Centar nalazi i razgovrali smo kako bi država mogla da finansira izgradnju. Grad ima svoje obaveze oko parternog uredjenja i lifta i spremni smo da to predvidimo u budžetu za narednu godinu“, kaže gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Činjenica je da je zgrada još uvek praktično u izgradnji, a svako ko se tamo iz bilo kog razloga našao mogao je da vidi polupana stakla novougradjene stolarije , žabokrečinu na podovima gde se ulivala voda dok oni koji žive u neposrednoj blizini Doma za stare tvrde da se tu sve češće ujutro vidjaju i špricevi na zemlji što svedoči o tome da je ovo mesto zanimljivo narkomanima.
Dom za stare raspolaže sa 5 500 kvadrata stacionara, ambulante, ali prijekat će izvesno biti izmenjen. „Mi i sada imamoo novca da nastavimo uredjenje tog prostora, ali je neophodna revizija projekta i ministar se obavezao da će revizija biti uradjena. Mislim da ćemo krajem godine možda već krenuti u završetak svega“, rekao je Gvozdenović.
Ulaganje grada moglo bi da bude oko 40 miliona dinara dok bi ministarstvo trebalo da uloži oko 150 miliona dinara. Time bi objekat koji se gradi od 2009 godine praktično bio završen. Za izgradnju Doma za stare Vlada Japana svojevremeno je izdvojila 2,5 miliona evra.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.