DS: Nema opravdanja za nerad aktuelne vlasti

imageNedostatak investicija i suficit u budžetu kao produkt bezidejnosti aktuelne vlasti slika su i prilika u Valjevu poslednji niz godina, tvrde valjevske demokrate.

Prihodi u budžetu od 67% i izvršenje na nivou od 30% po mišljenju GO DS-a vrlo su loši pokazatelji. „Realizacija budžeta je mnogo loša. Investicija nije bilo , a mi smo već u septembru pa je pred nama posledni kvartal u godini i kraj gradjevinske sezone. Tako da je jasno da će ova godina biti katastrofalna što se tiče svih investicija. To nije dobro jer su investicije nova radna mesta, poboljšanje kvaliteta života i poboljšanje komunalnih sistema grada“, rekao je na konferenciji za novinare Slobodan Pavlović odbornik u gradskoj Skupštini i predsednik GO DS.
Navodeći primere loše realizacije Pavlović je posebno kao pokazatelj istakao kapitalne izdatke koji su bili predvidjeni u iznosu većem od 900 miliona, a do sada realizovano samo 11 miliona dinara. „ Poljoprivreda planirano 32 miliona realizovano 6. miliona . Vodosnabdevanje, ono što je jako bitno našem gradu planirano 130 miliona realizovano 15 miliona dinara. Gubici u mreži su reda veličine oko šest miliona kubika. Po zabadnim standardima do 20% sdu dozvoljeni gubici , a ovde sde toleriše 60% gubitaka. Jedino što je realizovano jesdu plate , sve ostalo nepostoji, nema“, rekao je Pavlović.
On je podsetio i novinarima pokazao tri fotografije lokacija koje su upravo oživele demokrate , livade gde su danas Austroterm, Vali i Gorenje naglasivši da su to sve investicije koje su demokrate omogućile Valjevu.“ Za šest godina ove vlasti gde su investicije. Mi smo uradili Karadjodjevu, obdanište, reciklažu doveli tri velika investitora. A nakon toga ? Ništa. Sve se svodi na priču o investitortima, ali ih nema. Govore o pruzi Valjevo Loznica, a više privrede tamo nema, ako želimo da poboljšamo veze treba da uiradimo drugi kolosek do Beograda. To je perspektiva, a ne Loznica. Treća traka puta Valjevo Nepričava. da danas počnemo , projektni zadatak, eksproprijacija , tenderi , nabavke , to znači treba nam tri do četiri godine da to bude dovedeno do početka radova“, kaže Pavlović.
Demokrate su posebno ukazale na ponovni suficit budžeta koji po njihovom mišljenju nije posledica povećanih prihoda već nerada. „ Loše planiranje, loša realizacija to je razlog. Evo tačka na Skupštini Predlog usvajanja plana odbrana od poplave za vode drugog reda za 2017. godinu. Ovaj operativni plan je trebalo usvojiti prošle godine, a ne na kraju ove . Sad nema svrhe. Poslednja sednica je održana 31. jula u medjuvremnu su dati konkursi za direktore. ne ulazeći u kadrovska rešenja pitamo zašto to nije bilo ranije . Jedno preduzeće još nije dalo izveštaj za 2016. Sve su to loše stvari koje se ponavljaju i više nema izgovora“, zaključio je Pavlović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.