Vrelo za Tešnjarske

imageVisoke temperature do 40 stepeni zadržaće se i naredne nedelje , a tek u naredni četvrtak temperature oko 30C. Za Tešnjarske večeri izvesno vrlo toplo I suvo vreme.

Danas temperatura između 38°C i 41°C, a za dane vikenda u većini nižih predela oko 40°C, ponegde u centralnoj Srbiji čak i do 43°C. Vetar slab do umeren, uglavnom južnih pravaca, samo u sredu u košavskom području pojačana košava, u južnom Banatu sa jakim udarima.

U ponedeljak, utorak i sredu se zadržava veoma toplo vreme uz temperature oko 40°C u najtoplijem delu dana, s tim što postoje neki izgledi da ponedeljak bude za nijansu svežiji. Zbog približavanja frontalne zone, doći će i do destabilizacije atmosfere, pa će tokom ova tri dana postojati uslovi i za razvoje oblačnosti i vremenske nepogode, posebno u kasnim večernjim i noćnim satima. Promena vremena uz osetno zahlađenje je najverovatnija za sledeći četvrtak, ali još će tu biti značajnih promena kod prognoza. S obzirom na značajnu termičku razliku između dve vazdušne mase, hladni front bi mogao da donese jače vremenske nepogode. Ukoliko se zahlađenje ostvari u toj meri kao što sada vide prognostički modeli, u petak bismo imali normalne temperature za ovo doba godine, do 30°C.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.