Veče u znaku najmladjih Valjevaca

imageČetvrti dan Tešnjarskih večeri protekao je u znaku najmladjih Valjevaca. Najpre su mališani na Gradskom trgu pokazali svoje maske , a potom nešto stariji na Letnjoj pozornici svoje igračko umeće.

Avijatičari, moreplovci, zvezde i brojna zanimanja i likovi iz bajke okupili su se na Gradskom trgu u tradicionalnom Dečijem maskenbalu. Veliki defile najrazličitijih maski upriličen je na potezu od Centra za kulturu do Gradskog trga, a mališani su s ponosom paradirali pokazujući ko su im ljubimci i idoli, ali i za koje su to likove iz bajki posebno vezani.

image

Na letnjoj pozornici svoje igračko umeće pokazalo je više od 250 mladih Valjevaca koji su publici pokazali zašto su u prethodnim godinama nagradjivani i zbog čega su dragi gosti na brojnim takmičenjima i turnejama.

image

Dom kulture Iztvor, KUD DJerdan, KUD Gradac, Valjarica, KUD Krušik i Etno udruženje Sveti Georgije zabavljali su valjevsku publiku gotovo dva i po sata prezentujući im igre iz valjevskog kraja , Srbije i Makedonije , svaki put nagradjeni velikim aplauzom.

 

image 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.