Konačno sanacija

      Нема коментара на Konačno sanacija

imageRadovi na sanaciji korita reke Kolubare trebalo bi po poslednjim informacijama da počnu ove nedelje i trajaće potom 20 meseci. Korito se sanira celom dužinom.

Iako je poplava u Valjevu korito reke Kolubare urušila još 2014. godine tek ovih dana može se očekivati nastavak radova na sanaciji. Prva je u pomoć Valjevu pritekla Vlada Japana koja je izdvojila 1,1 miliona evra, a radovi su izvedeni u dužini od 1115 metara.

Do sada je početak radova na sanaciji korita reke Kolubare najavljivan u više navrata, a sudeći po saznanjima Vamedie počatk tih radova nikada nije bio bliži.
Nove radove finansira EU sa ukupnim iznosom od 4,5 miliona eva uključujući i deo toka reke Jablanice. Kada je Kolubara u pitanju radoveć će izvoditi preduzeće Erozija u vredfnosti od 2,9 miliona evra.

image Pomenuta rekonstrukcija podrazumeva pet segmenata radova i to rekonstrukciju 2,7 kilometara rečnog korita Kolubare, od Belog mosta do kompanije Austroterm, izgradnja novog korita u dužini 1,1 kilometar, od mosta na obilaznici do kompanije Austroterm I od parka na Pećini do mesta spajanja Jablanice i Obnice u dužini od 300 metara.
Očekuje se da radovi budu završeni tek 2019. godine.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.