Teodosić: Teška odluka, Klipersi su hteli da mi pomognu

imageNakon konsultacija sa doktorom i selektorom shvatio sam da neću moći da pomognem drugovima, iako je moja želja kao i uvek, velika – rekao je srpski plejmejker, a prenose Novosti.

Večernje novosti pišu da je vest da Miloš Teodosić neće igrati na Evrobasketu zbog povrede lista, našoj košarkaškoj javnosti pala je teško koliko i Špancima trojka koju im je čarobnjak iz Valjeva ubacio sa osam metara u četvrtfinalu SP 2010. u Turskoj. Dan posle objave da mora da razduži nacionalni dres ovog leta, oglasio se i Teo izjavom o borbi koju je vodio sa sobom tokom priprema Srbije za predstojeći kontinentalni šampionat.

– Bilo mi je izuzetno teško da presečem i donesem odluku da ne igram na Evropskom prvenstvu, posle mnogo leta u dresu reprezentacije. Nakon konsultacija sa doktorom i selektorom Đorđevićem, shvatio sam da neću moći da pomognem drugovima, iako je moja želja, kao i uvek, velika. Povreda lista je, ipak, komplikovanija nego što sam mislio. Sve vreme sam verovao da ću moći da se oporavim, uprkos tome što su prognoze lekara bile drugačije – rekao je Teodosić.

Veliki deo srpske javnosti veruje da bi bilo drugačije da u igru nisu ušli Los Anđeles Klipersi, s kojima je ovog leta potpisao dvogodišnji ugovor vredan 12,3 miliona dolara. Dosadašnja iskustva sa igračima koji se spremaju za NBA karijeru, pa i onima koji već imaju izgrađeno ime u "drugom košarkaškom svetu", čine tu sumnju opravdanom.

Srbiji je ovog leta otkazao Nikola Jokić u iščekivanju unosne finansijske ponude Denvera, Španiji Nikola Mirotić zbog neizvesnog ugovora sa Čikagom, Grčkoj Janis Adetokunbo zbog povrede za koju Košarkaški savez te zemlje tvrdi da je režija Milvokija… Takvih primera ima mnogo, ali i onih koji dokazuju da je Teodosićeva posvećenost nacionalnom timu neupitna.

– Moram da kažem da je fizioterapeut Los Anđeles Klipersa došao isključivo i samo da bi mi pomogao da se oporavim što pre i da zaigram na Evropskom prvenstvu – svestan je Teo da će njegov tek drugi izostanak iz reprezentacije neminovno biti povezivan sa budućom NBA karijerom. – Nažalost, i on je posle snimaka i pregleda, kao i doktor, shvatio da će oporavak trajati duže od mojih očekivanja i da neću moži da igram.

Teo želi da se povuče iz epicentra medijskog interesovanja i da se reflektori okrenu ka reprezentativcima Srbije koji su već u završnoj fazi priprema za Evrobasket.

– U ovom trenutku je najvažnije da svi zajedno damo podršku momcima koji putuju u Istanbul i da se u javnosti priča i piše samo o njima, a ne o nama koji smo povređeni.Atmosfera je sjajna, kvalitet je uvek tu i nema razloga da im ne damo podršku, koju će oni sigurno opravdati – poručio je Teodosić.

BOGDANU LIDERSKA PALICA
POGLED ka momcima koji će i silno oslabljenu Srbiju pokušati da popnu na pobedničko postolje, traži način na koji bi mogao da se ublaži izostanak neprikosnovenog lidera.
Dosadašnje pripremne utakmice pokazale su da je za komandnu palicu sazreo Bogdan Bogdanović, koji će u velikoj meri preuzeti i ulogu prvog plejmejkera našeg tima. Kada je to prinudno učinio u Partizanu, ispostavilo se da su loše okolnosti iznedrile dobar potez.
Naravno, tu su i izvorni plejmejkeri Stefan Jović i Vasilije Micić.
Večernje novosti

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.