Pritvor produžen funkcioneru i službeniku uprave

imageNačelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću i službeniku uprave u odeljenju za javne nabavke Aleksandru Đuriću, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda, a na zahtev tužilaštva, produžen je pritvor za još 30 dana.

Obojica su u pritvoru od trenutka hapšenja krajem juna, a pritvor im je tada određen, kako je obrazloženo, zbog mogućeg uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti. Branioci načelnika Gradske uprave su tražili ukidanje pritvora, smatrajući da za to više nema osnova jer u poslednjih tri sedmice saslušanja svedoka nije ni bilo.
Za razliku od načelnika i službenika Gradske uprave, sa slobode se u nastavku procesa brani drugih šest osoba, uhapšenih takođe u koordiniranoj akciji policije i BIA, vlasnika privatnih firmi u Valjevu, Novom Sadu i Šapcu. Interesantno, čak sedam osumnjičenih u ovom procesu, uključujući i Đurića koji je u pritvoru, brani isti advokat.
U međuvremenu, kako saznajemo, istraga je proširena na još tri osobe, od kojih su dve supruge dvojice uhapšenih preduzetnika iz Valjeva, osumnjičene za davanje mita.
Uhapšeni krajem juna se sumnjiče za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu u vezi sa javnim nabavkama i falsifikovanje službene isprave.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.