Donacija preduzeća i Opštine Osečina Opštoj bolnici

imageOpština Osečina i preduzeća „Krušik plastika“, „Vožd“ i „Dal“ donirali su Opštoj bolnici u Valjevu aparate za odeljenje fizikalne rehabilitacije , vredne oko 4 000 evra.

Zahvalanost povodom donacije uputio je direktor Opšte bolnice u Valjevu dr Zoran Djurić.“Hvala svima koji su nam izašli u susret i donirali ove aparate. I ovi aparati su nabavljeni tako što se svaka firma direktno obratila proizvodjaču, kupila aparat, a potom ga donirala nama“, rekao je dr Djurić.
Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju postoji već dugo u valjevskoj bolnici, a parati u ovoj službi vremenom su se u skladu sa mogućnostima obnavljali, ali su po rečima dr Olgice Ranković zbog dugog niza godina korišćenja već pohabani.

image „Hvala divnim i humanim ljudima na donaciji. S obzirom nhna vremena koja su bila teška i nisu bila baš sjajna za nas mi nismo imali baš zadovoljavajući tempo obnove svih aparata. Služba leči pacijente različitih patoloških stanja , pre svega je to centar u kome se leče pacijenti iz oblasti neurologije i reumatologije, ali i nakon povreda i drugih bolesti. Dobili smo sada ova četiri aparata iz oblasti elektroterapije . Svakog dana kroz naš centar prodje oko 150 do 200 pacijenata u dve smene i sa ovim aparatima dobiće značajno kvalitetniju uslugu“, rekla je dr Ranković.
Vrednost donacije je oko 4 000 evra, a u donaciji su podjednako učestvovale Opština Osečina, preduzeća: „Krušik plastika“, „Vožd“ i „Dal“.
„Mi imamo svoj Dom zdravlja kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita, a na bolničko lečenje dolazimo u Valjevo. Kada su se direktor bolnice i dr Ranković meni obratili kao prijatelju za jedan oblik pomoći, ja sam obećao da ćemo uz podršku firmi koje posluju u Osečini pokušati da učinimo najviše što možemo. Ove firme su se odazvale pozivu, a podsetio bih da je prošle godine preduzeće takodje iz Osečine „Podgorina frukt“ doniralo inkubator“, rekao je konferenciji prilikom uručenja aparata predsenik Opštine Osečina Dragan Aleksić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.