Mountin music fest za sve uzraste

imageDrugi po redu Mountain Music Fest biće održan u subotu 19. avgusta na Divčibarama. Posetioce očekuje 7 muzičkih izvodjača. Na pripremi festivala rade i volonteri iz drugih zemalja.

Pod sloganom “Začini dan”, drugui po redu Mountain music fest biće održan na Divčibarama u sa početkom već od podneva. Nadamo se da će festival i ove godine biti posećen kao i prethodne , možda čak i više jer imamo i više izvodjača pa su sa nama ove godine , kada su izvodjači u pitanju : Zemlja gruva, Marko Louis, Kralj Čačka, ZAA, Uroš Spasojević Project, SinKuba i Valternativa Radio: Alex Mark i Bruce Hullter. Pitali sun as pa evo da odgovorimo oni posetioci koji to žele mogu povesti i svoje kućne ljubimce, a pripremili smo i veliki broj pratećih sadržaja. već ranije smo najavili da će nam posebni gosti ove godine biti pobednici u karumu ”, kaže Djurdja Damnjanović PR festivala.
Na konferenciji za novinare Andrija Marjanović, direktor festivala, podsetio je da ove godine postoji i poseban autobuski prevoz pored redovnih linija.” Poželjno je da se koristi autobus zbog velikih gužvi , a organizovana je posebna linija u 23.30. Sve informacije mogu dobiti u Evropa busu i rezervisati karte”, rekao je Marjanović.
Ove godine posebni sadržaji organizovani su za sve uzraste pa i decu staru već od 6 godina. “Avantura park je namenjen deci mladjeg uzrasta za decu od 6 do 12 godina sa četiri prepreke na metar do dva visine izmedju stanica na drveću , oblače speleološko odelo , bezbedni su. Astro Vibes posmatranje Sunca u toku dana , Yoga livadica naravno joga , Color Run, Divčibare forest gadjanje iz luka i strele, Orijentiring, Na pivu sa naučnikom, Skulptura to je pravljenje skulpture Divčibarca , jedan čovek to radi od velikog debla, Jake cure. Za najmlađe posetioce biće upriličene radionice: Lutkice i Moje čedo, a društvene igre koje će se igrati na drugom po redu Mountain Music Fest-u su: Karum i Mankala.Imamo dakle i fizičke akvitvnosti , naravno misaone i predavanja na različite teme Na pivu sa naučnikom je priča o pivu , potom začinsko bilje koje postoji na Divčibarama i treće je muzika i psihologija i uticaj muzike na psihu čoveka”, objasnio je Marjanović dodajući da je vožnja žičarom moguća od 12h do 16h.

Pored 14 ljudi u organizaciji ove godine veliki broj volontera prihvatio je na sebe odredjene dužnosti, a konferenciji za novinare prisustvovalo je dvoje devetnaestogodišnjaka, studenata iz Italije i Japana. Inače učesnici međunarodnog volonterskog kampa . Lorenco Lu kaže da je za festival čuo u Italiji. “ Pre nekoliko godina moja sestra je bila u medjunarodnom kampu u Srbiji i ona mi je prenela odlične utiske. Prethodnih godina sam upoznao ljude iz Srbije koji su me pozvali da dodjem i obavestili o ovom festival. Jako mi se dopada sve ovde iako smo ozbiljno radili i radimo na pripremi festivala. Ove godine dsam došao sam , ali ću sledeće godine povesti još prijatelja”, kaže Lorenco.
Isto mišljenje imala je Misa Endo iz Japana koja je dodala da je sve drugačije u Srbiji u odnosu na Japan , ali da joj je utoliko draže što je došla ovde gde je najpre zapazila ljude koji su prijateljski raspoloženi. “ Govorili su nam daje Srbija prepuna opasnosti id a ovo nije gostoljubiva zemlja, ali to nije tačno. Drago mi je što sam došla ovde i sama se uverila da to nije tačno”, rekla je Misa.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.