Još usvojenih izveštaja na sednici

imageNa sednici Skupštine odbrornici su pored izveštaja o poslovanju JKP Vidrak i JKP Toplane usvojili i izveštaje o poslovanju Apoteke Valjevo, Doma zdravlja, JP Kolubara i JKP Vodovod za 2016. godinu. Skupština donela odluku i o novom direktoru TO Valjevo.

Skupština grada na predlog kadrovske komisije donela je odluku da novi direktor TO Valjevo bude dosadašnji vršilac dužnosti direktora Ana Marković.

Izveštaj o poslcovanju JKP Vodovod Valjevo podneo je direktor Djordje Milanović posebno istakavši smanjenje duga prema EPS-u , ali i naveo brojne investicije koje je Vodovod realizovao u prethodnoj godini. Zamerke odbornika odnosile su se na neažurnost Vodovoda na sanaciji kolovoza nakon izvedenih radova i veliki gubici vode u mreži. „ Mi smo u prošloj godini zamenili 8 kilometara vodovodnih cevi i siguran sam da u ovoj godini možemo sigurno toliko da zamenimo, ipak za kompletnu rekonstrukciju Vodovod nema sredstava“ rekao je direktor Milanović.

Odbornici su usvojili i izveštaj o poslovanju Apoteke Valjevo ,a njihov rad posebno je pohvalio gradonačelnik Slobodan Gvozdenović rekavši da je za svaku pohvalu rad Apoteke s obzirom na veliku konkurenciju koju imaju u privatnom sektoru.

Pohvale za rad dobio je i Dom zdravlja Valjevo , a njih je posebno izneo dr Zoran Živković SPS konstatujući da je Hitna služba Doma zdravlja odreagovala profesionalno i odgovorno u slučaju zbrinjavanja povredjenih u nesreći prevrtanja autobusa. „ Svaka čast za to , nemam drugih reči jer sam i sam u urganetnom centru bio neko ko je zbirnjavao povredjene i znam najbolje da su pacijenti koje je Hitna služba dovozila bili potpuno medicinski pripremljeni za dalje zbrinjavanje“, rekao je dr Živković. On je ipak zatražio da Dom zdravlja preispita mogućnost nabavke agregata u slučaju nestanka električne energije. „Nekada je postojao taj agregat i mislim da bi isto trebalo uraditi ponovo , da recimo za početak rade panic svetla u slučaju nestanka struje kako bi pacijenti lakše napustili zgradu“, rekao je dr Živković.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.