Još jedna najava za bioskop

imagePo najnovijim najavama iz Centra za kulturu bioskop bi trebao da počne sa radom 1. septembra. Razlog za skoro jednogodišnje odlaganje, kako se navodi,  je u administarativnim poslovima.

Nakon gašenja bioskopa u prostoru nekadašnjeg Centrala , Valjevo praltično za potrebe filmskih projekcija koristi veliku salu Centra za kulturu. Otvaranje bioskopa bilo je najpre njavljeno na za januar, potom za april, a nakon toga gotovo da se i zaboravilo da  prostor u koji je grad uložio 20 miliona dinara još uvek nije u funkciji.
Nove najave iz Centra za kulturu govore da bi bioskop trebao da proradi 1. septembra , za par dana . Ovom prostoru nedostaju još uvek potrebne dozvole kao što je upotrebna koja se ne može pribaviti bez protivpožarne saglasnosti. Direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić očekuje da će i ta dozvola biti brzo pribavljena jer je prilikom gradnje i opremanja bioskopa vodjeno posebno računa o tom aspektu bezbednosti i sve je, kako tvrdi uradjeno po potrebnim standardima.
Iako nije jasno zašto dozvola nije tražena ranije, s obzirom da je bioskop nekoliko puta bio u funkciji u smislu projekcija možda je razlog zapravo bio u nadležnostima za koje Smiljanić tvrdi da je u medjuvremenu moralo papirološki biti rešeno šta je čije . Odnosno šta pripada Gradu , a šta Centru za kulturu. Poslednjom odlukom grada zgrada Centra za kulturu preneta je na ovu ustanovu , a sam grad je finansirao bioskop. Smiljanić kaže da je bilo neophodno kompletnu dokumentaciju urediti tako da se ne dodje u situaciju da bioskop pripada grada , a da ga finansira Centar za kulturu.
Iako se još uvek ne govori sa kojim će ljudskim resursima raspolagati ovaj bioskiop, izvesno je da Centar za kulturu nema dovoljan broj zaposlenih koji se mogu baviti i ovim delom posla. Mnogi tvrde da ni postojeća struktura radnika ne odgovara poslovima koje zahteva bioskop. Pa , ko će onda biti Djenka? 

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.