Borci u štrajku

      Нема коментара на Borci u štrajku

imagePripadnici Udruženja boraca rata od 1990 godine stupiće u štrajk u nastojanju da se izbore  za svoja boračka prava. U saopštenju za javnost koje prenosimo u celosti borci navode lažna obećanja Zorana Trifunovića za uredjenje spomen sobe poginulim borcima.

“Obaveštavam Vas za sada da krećemo u štrajk glađu za naša uskraćena boračka prava npr zakon, rešavanje isplate ratnih dnevnica, zaustavljanje ,,lažnog“ obećanja pojedinih advokata da tužbama ostvaruju ratne dnevnice, a borci od toga nemaju ništa, a nadležni ćute, besplatni lekovi za teška oboljenja boraca, posao npr u Krušiku, ležanje mnogo bolesnog deteta člana udruženja  u zatvoru bez mogućnosti za preglede i lečenje, neodlazak u invalidsku penziju dva mnogo bolesna člana udruženja gde je ispoljena neverovatna ,,bahatost“ pojedinih lekara u Beogradu, naročito ,,nesposobnost“ i ,,lažno“ obećanje gospodina Zorana Trifunovića već skoro dve godine da će popraviti krov iznad Spomen sobe. To je obećanje još kada smo se uselili jer curi voda na sve strane, a sada je počela i po slikama poginulih boraca i umrlih . Ostale zahteve će javnost dobiti, vreme i mesto održavanja štrajka glađu pod šatorom, kako bi bila upoznata sa štrajkom i zahtevima. 
,,Neozbiljnost“ samo Trifunovića prelazi sve granice normalnog odnosa i saradnje. To je prešlo sve mere i granice i nećemo dozvoliti da neko pomisli da ponovo ,,ubije“ naše heroje svojim odnosom i nesposobnošću. 
Država proslavlja značajne istorijske datume i podiže Spomen obeležja,  a gospodin Trifunović svojim ponašanjem i pristupom ,,izigrava“ sa ozbiljnom organizacijom kakvo je Udruženje boraca rata od 1990 god grada Valjeva i Spomen sobom u kojoj je 75 žrtava,  naših heroja, a koja je jedinstvena u Srbiji!
Zahtevi su i prema gradu Valjevu i Vladi Republike Srbije, a sve je inicirao odnos gospodina Trifunovića prema prokišnjavanju Spomen sobe koje je vlasništvo grada Valjeva.
Predsednik Ubr Bradić Ljubomir“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.