U japankama neće moći

imageKad je vruće, vruće je svima, ali to ipak ne znači da se u bazen može ući u donjem vešu ili u neki od valjevskih sudova u japankama.

Pojedini Valjevci glasno negoduju kada ih portir ljubazno zamoli da se vrate u ustanovu na čija su vrata pokucali tek kada se presvuku. Već odavno je poznato da pojedine institucije zahtevaju odredjeni  kod oblačenja pa se na mnogim mestima i može videti nalepnica na kojoj je vidno istaknuto u čemu sigurno ne možete ući. Japanke, papuče, šortsevi, majice na tregere i neprimereno kratke suknje uglavnom su delovi gardeobe koji se ne preporučuju.
Na temperaturi od blizu 40 stepeni nikom nije lako da odabere šta obući, ali neka pravila moraju da se poštuju. Portiri kažu da gradjani uglavnom negoduju kada ih vrate , ali da uprava od njih uglavnom traži odredjeni nivo oblačenja. S druge strane nezadovoljni gradjani opet kontrolišu zaposlene u tim institucijama pa navode da su od njih videli tako komotno oblačenje. Da kolege redje vraćaju potvrdjuju i portiri, ali kažu sa njima uglavnom o tome razgovaraju šefovi.
Poslednjih dana u par navrata posetioci bazena sugerisali su Vamediji da su na bazenima u Petnici videli ljude koji se kupaju u donjem vešu. „Takve pojave treba odmah da prijave redarima. Nije moguće baš sve zapaziti i ukoliko to uoče , neka prijave našim redarima koji će taj problem rešiti. Neprestano na razglasu emitujemo obaveštenja o pravilima ponašanja na bazenima i izmedju ostalog tačno se navodi kako možete ući u bazen. Nemamo toliko ljudi da iskontrolišemo i takve pojave , ali neka gradjani slobodno prijave“, kaže direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović.
U pojedinim ustanovama postoji odredjeni kod oblačenja za zaposlene pa su mnogi takoreći uniformisani. Sako, košulja, cipele, duge pantalone i suknje do kolena najčešće vidjamo kodf zaposlenih u bankama dok ostali imaju samo toplu preporuku kako treba da budu obučeni. Pored obaveznog načina oblačenja koji se traži ne treba zaboraviti da se zapravo traži odredjena pristojnost. Ako već mnogi misle da goli i bosi mogu da upravljaju svojim vozilom, ne znači da će iz njega moći bilo gde sem na bazen.
Sasvim sigurno ne idemo svi svaki dan u banku, sud, Gradsku upravu i slična mesta, možda zato ne bi bilo loše da zarad pomenute pristojnosti tada obratimo pažnu na oblačenje.
S.V.

   

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.