U „Gorenju“ spontani štrajk radnika u proizvodnji

imageKako Vamedia saznaje, u fabrici rashladnih uređaja „Gorenje“ u toku je štrajk u kojem učestvuje oko 600 radnika iz obe fabričke hale u drugoj smeni. Proizvodnja u „Gorenju“ je stala.

Informacija o štrajku nezadovoljnih radnika u slovenačkoj fabrici proširila se brzinom šumskog požara, a više pouzdanih izvora nam je potvrdilo da su radnici spontano prekinuli proizvodnju, stali pored mašina i počeli štrajk.
„Radnici traže povećanje plata od 5.000 dinara i drastično poboljšanje uslova rada, s obzirom da je u halama temperatura preko 40 stepeni Celzijusa. Što se tiče zarada, one su u proizvodnji veoma male, najniža je oko 200 a najviša maksimalno oko 300 evra. Subote su radne, a slobodni dani se koriste u decembru, dok se prekovremeni rad ne plaća redovno. Sve je to uticalo da radnici u proizvodnji budu revoltirani i odluče se za štrajk“, pričaju naši izvori.
Po njihovim rečima, štrajkači u „Gorenju“ trenutno čekaju dolazak menadžera s kojima bi pregovarali o svojim zahtevima. „Gorenje“ zapošljava oko 1.500 radnika.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.