DS: Gradska vlast nastavlja sa skandalima

imageGradska vlast nastavlja sa skandalima, tvrde valjevske Demokrate u Saopštenju za javnost. Oni navode da je u toku očito partijsko udomljavanje kadrova vezano za komunalnu policiju I osvrću se na udes koji je imao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

U Saopštenju za javnost GODS-a navodi da su rezultati nesposobne gradske vlasti vidljivi svakim danom. “Afere sustižu jedna drugu. Poslednja u nizu je zloupotreba službenog vozila u privatne svrhe, kada je vozač otišao na aerodrom Surčin po gradonačelnika, njegovu saputnicu, inače odbornicu i njenu ćerku, koji su se vraćali sa letovanja. Za ovu zloupotrebu je javnost Valjeva saznala, jer se dogodila saobraćajna nesreća, u kojoj su na svu sreću lakše povređeni učesnici i načinjena materijalna šteta na automobilu.
Ono što je povređeno je zdrav razum svih nas koji živimo u ovom gradu, povređeni su birači koji su glasali za ovakvu vlast i povređen je zakon u mnogo tačaka. Ove povrede su teške, ali se mogu izlečiti. Terapija je podnošenje ostavki svih čelnika grada, raspuštanje Skupštine, uvođenje privremenih mera i raspisivanje novih izbora. A onda ćemo videti da li Valjevci mogu da lako pređu preko nerada, praznih obećanja, bahaćenja, nabavke mnoštva automobila, u kojima se neopravdano i noću i danju voze funkcioneri i njihovi poslušnici. O sumnjama u kriminal bave se nadležne institucije i sa pažnjom pratimo razvoj situacije”, tvrde demokrate.
Medju uočenim zloupotrebama oni posebno izdvajaju nezakonito zapošljavanje 8 kandidata za komunalne policajce, za koje tvrde da je mimo svakog konkursa i mimo svake zakonske procedure.” Jedini kriterijum je stranački, pa tako pola dolazi iz SNS-a, a pola iz SPS-a. I dok se budući komunalni policajci obučavaju u Sremskoj Кamenici, nelegalna načelnica Кomunalne policije iako nema dovoljno ljudi, odobrava jednom komunalnom policajcu neplaćeno odsustvo od godinu dana, zbog privatnog posla ovog policajca u Rusiji. Podsetimo da su dva policajca zbog političke odmazde i po kazni prebačena da rade kao portiri u novoizgrađenoj školi u Brđanima.
Svakim danom u zgradu Gradske uprave Valjevo se zapošljavaju novi radnici, bez ikakvog konkursa i osnove i jedino uz političku ili neku drugu nadoknadu”, kažu u GO DS-a.
Kao razlog što su Valjevci neinformisani Demokrate okrivljuju najveći broj valjevskih medija.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.