Šest protivgradnih raketa po stanici

imageStrelci na stanicama za odbranu od grada dežurali su 48 sati neprestano, ali na svu sreću grada nije bilo. Svaka stanica trenutno raspolaže sa po šest raketa.

 

Na 31. stanici za odbranu od grada organizovano je dežurstvo po uputstvima radarskog centra. Grada za sada nije bilo iako gotovo uvek iza visokih temperatura sa zebnjom gledamo u oblake. Pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić kaže da stanice za sada raspolažu raketama. „ Svaka stanica sada ima po šest raketa. Naravno da njihov broj nikada nije dovoljan i da uvek može i treba više. U ovoj godini nabavili smo 68 raketa kako bismo postigli odredjenu ravnomernost u količinama po stanici. Republika uvek dodaje kada taj broj padne da predstavlja opasnost“, kaže Radojičić.
Grad Valjevo je u prošloj godini kupio 170 protivgradnih raketa pa je za ovu godinu preostao odredjeni broj neiskorišćenih raketa. U nekoliko navrata do sada u ovoj sezoni dejstvovala je protivgradna zaštita , ali na svu sreću u manjem obimu jer nije bilo realno velike opasnosti od grada. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.