Saopštenje Gorenja

imageKompanija Gorenje oglasaila se Saopštenjem za javnost nakon postizanja dogovora sa zaposlenima. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Obaveštavamo vas da je u procesu socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja između radnika u proizvodnji i menadžmenta fabrike rashladnih uređaja Gorenje Valjevo danas došlo do sporazuma. Kompanija Gorenje je ozbiljno pristupila rešavanju zahteva zaposlenih i naišla na njihovo razumevanje. Takođe, zaposleni su pokazali spremnost na ustupke kako bi kompanija mogla da ispuni zahteve.

Dogovor koji je postignut podrazumeva povećanje nominalne zarade od 5-10% neto svim zaposlenima koji rade u proizvodnji, u dve ili tri smene, kao i svim drugim zaposlenima koji su direktno vezani za rad u proizvodnji a rad obavljaju u dve ili tri smene. Takođe, postignut je i dogovor o povećanju naknade za ishranu svim zaposlenima u neto iznosu od 1.000 rsd.

Direktor fabrike u Valjevu, Kumer Simon je izjavio: »Drago mi je da mogu da kažem da smo postigli sporazum sa Sindikatom koji podržava velika većina zaposlenih i da nastavljamo neometano rad, kako bismo ispunili sve ranije ugovorene obaveze prema kupcima. Kompanija Gorenje radi na primeni ustanovljenih praksi u svim svojim fabrikama u kojima posluje, kako bi unapredila uslove rada i omogućila sigurno radno okruženje jednako za sve zaposlene.«

Predsednik Sindikata, Slobodan Stanojlović je rekao: »Nama je važno da je rukovodstvo odreagovalo na naše zahteve i da su pokazali spremnost da pregovaraju o uslovima koje smo tražili. Uspeli smo da dođemo do prihvatljivog rešenja koji nam daje osnov za nastavak daljeg socijalnog dijaloga. Nastavljamo pregovore mirnim putem, bez obustava rada i pokretanja štrajkova«.

Integralni deo poslovne politike Gorenja je odgovornost prema zaposlenima koja se odražava u oblikovanju radnih uslova, tehnoloških i poslovnih procesa, obezbeđivanju zaštite na radu, aktivnosti za očuvanje i negovanje zdravstvene kulture kao i snažnom naglasku na obrazovanju i osposobljavanju zaposlenih. Kompanija Gorenje nastaviće dugoročno da poštuje prava zaposlenih trudeći se da ih unapredi u segmentima u kojima je pomak moguć."

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.