„Priroda… samo priroda!“

imageU sredu, 12. jula u 20 časova u Studiju Trnavac biće svečano otvorena samostalna izložba radova francuske umetnice Sabrine Sabeg, pod nazivom „Priroda… samo priroda!".

Publika će moći da uživa u postavci u okviru koje će biti izloženo 27 umetničkih dela, koja su podeljena u pet celina: Jug, Drvorez, Pejzaži, Drveće i Vodeni svet. Najviše radova je iz ciklusa Drvorez, koji su rađeni istoimenom tehnikom, uz ručnu štampu i doradu tušem i šećerom na „kraft" papiru. Takođe je specifičan i ciklus Drveće u kojem će posetioci moći da vide radove na platnu, koji će biti prezentovani kao japanski „kakemono", vertikalni zidni svitci.

Kako i sam naziv kaže, ova izložba posvećena je prirodi i prenosi snažnu poruku. Priroda je za ovu mladu umetnicu balada biljaka, životinja i svega što nas okružuje. Priroda, koja nas hrani, veoma često biva politizovana, komercijalizovana, prodavana zbog svojih resursa i masakrirana zbog svojih izvora energije. Čovek, koji je na zemlji samo invazivni gost, ne zna ništa o željama prirode i njenom mišljenju o nama ljudima. Kroz svoju umetnost, Sabrina se trudi da se poveže sa mislima prirode i kao njen veliki poštovalac, postavlja pitanje: „Da li priroda voli nas?"

Sabrina Sabeg rođena je 29. jula 1980 godine u Lionu. Pored likovne umetnosti, od rane mladosti bavi se i muzikom. Svira violinu i flautu. Diplomirala je na Muzičkom konzervatorijumu u gradu Eks-an-Provansu (fr. Aix-en-Provence) na temu barokne muzike. Po završetku Konzervatorijuma nastavlja da razvija i stvara svoj umetnički izraz. Više od deset godina, kao osnovno sredstvo za rad, koristi kompjuter i druge medije. Kreativno i maštovito, Sabrina povezuje opštu kulturu sa estetikom, kombinujući slikarske i grafičke tehnike sa recikliranim materijalima. Tako stvara svoj prepoznatljiv umetnički pečat, priča svoju priču, kroz stvaralaštvo nesebično deli svoje znanje i iskustvo. Pre tri godine odlučuje da se vrati klasičnim umetničkim formama, udaljavajući se od ekrana i novih tehnologija.

Član je udruženja likovnih umetnika „Radoznali", gde u zajedničkom ateljeu, kao mestu razmene i kreacije, svakodnevno stvara nove slike, crteže, gravure na drvetu, staklu, linoleumu.
Izložba će biti otvorena do kraja jula 2017. godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.