Meteorolozi najavljuju kišu

imagePo najavi meteorologa konačno osveženje stiže sutra. Narednih dana temperature do 28 stepeni uz kišu i pljuskove ,a od petka ponovo toplije.

U ponedeljak u većini krajeva pretežno sunčano, samo na severu i zapadu malo i umereno oblačno. Biće veoma toplo i sparno. Posle podne, uz jači lokalni razvoj oblačnosti, na severu Vojvodine su mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar većinom slab, promenljiv (uglavnom jugozapadni). Maksimalna temperatura od 33 do 38ºC.

U toku večeri i prvog dela noći ka utorku u severnim i zapadnim, a do utorka rano ujutru i u centralnim i jugozapadnim krajevima jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, umerenim i pojačanim, severozapadni vetrom i većim padom temperature. Ponegde se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i jakim pljuskom (veća količina padavina).

U utorak promenljivo oblačno i u većem delu osetno svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, samo će na jugu i jugoistoku zemlje biti i dalje veoma toplo i sve do popodnevnih časova suvo, a u ovim krajevima veći pad temperature i promena vremena se prognoziraju tek u toku popodneva. Ponegde je moguća veća količina padavina. Vetar umeren i pojačan, severozapadni. Maksimalna temperatura od 24ºC na zapadu do 34ºC na jugoistoku. Uveče i tokom noći sa severozapada prestanak padavina i delimično razvedravanje, a vetar u slabljenju.

U sredu smena sunčanih i oblačnih perioda i prijatno toplo. Idući ka severu biće sve više sunca. Sredinom dana u jugozapadnim, a do kraja dana i tokom večeri i u većini ostalih krajeva novo jače naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, samo se u Vojvodini, Mačvi, na širem području Beograda i u Braničevu zadržava suvo vreme. Vetar uglavnom umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Maksimalna temperatura od 23 do 28ºC.

U četvrtak promenljivo oblačno i prijatno toplo, na severu i zapadu sa dužim sunčanim periodima. U jugozapadnim, južnim, istočnim i centralnim krajevima, uz više oblačnosti, još ponegde kiša ili kratkotrajan pljusak sa grmljavinom. Veća šansa za padavine je na istoku i jugoistoku u prvom delu dana. Vetar umeren i pojačan, severozapadni. Maksimalna temperatura od 24 do 29ºC.

Od petka sunčano i svakim danom toplije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.