Hvala vozaču i medicinskom osoblju u Valjevu

imagePovredjeni planinari iz Kragujevca zahvalni vozaču koji im je kako kažu prvi spasao život, a nakon toga i valjevskim lekarima i medicinskom osoblju koji su ih odmah zbrinuli i ukazali pomoć.

U autobusu koji je prevozio planinare iz Kragujevca i koji se prevrnuo nedaleko od brane Rovni nalazilo se 28 putnika i gotovo svi su povredjeni , a medju njima najteže vozač koji je i operisan. Medju onima koji su zadržani na lečenju u valjevskoj bolnici su Kragujevčanke Milinka Stanković i Jevrosima Tasić koje kažu da još čuju zaglušujuću vrisku putnika malog autobusa.
„ Na oko 500 metara od mesta gde smo udarili u zid i pervrnuli se, vozač je rekao „ljudi, kočnice su otkazale, držite se“. Svi smo vrištali i on je vrištao, jer smo se nalazili na nizbrdici. Ipak, uspeo je nekako da izmanevriše, da bukvalno minibus „propne“ na tu podzidu pored puta, posle čega smo se prevrnuli na krov. Da nije u tome uspeo, ko zna gde bi se posle u punoj brzini survali i kakva bi tek tragedija bila“, kaže Milinka koja je od udara izletela kroz prozor pri čemu je izgubila svest.
Vozač autobusa D:T nakon operacije u Valjevu prebačen je za Beograd na dalje lečenje, a Kragujevčani za njega imaju samo reči hvale. Podjednako su kaže zahvalni valjevskom medicinskom osoblju koje bilo na visini zadatka.
Pored ortopedije, gde su smeštene ove dve žene, ostali Kragujevčani nalaze se na lečenju na odeljenjima hirurgije i poluintezivne nege. Lekari valjevske bolnice, od kojih su mnogi u subotu veče, kada su čuli za nesreću, od svojih kuća došli u Urgentni centar i za manje od sat i po uspeli da zbrinu sve povređene, kažu da su svi u stabilnom stanju i da će jedan broj njih i tokom dana biti poslat kućama ili na dalje rečenje u kragujevački Klinički centar.
Do nesreće je po svemu sudeći došlo nakon što su na autobusu otkazale kočnice , a nakon nesupešnog pokušaja daq ajutobus zaustavi vozač ga je usmerio prema stenama pored puta nakon čega se autobus prevrnuo na kolovoz.
Najveći broj putnika je otpušten na kućno lečenje i već su stigli svojim kućama u Kragujevac, a za sam put kažu da u dolasku ništa nije ukazivalo da postoji neki kvar na vozilu.

S.V

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.