Valjevska pivara nagradila učenike računarima i donirala sredstva Modernoj galeriji

imageNa svečanom prijemu u Valjevskoj pivari uručeni su laptop računari po jednom istaknutom učeniku svih valjevskih srednjih škola i donacija od 200.000 dinara Modernoj galeriji Valjevo.

Kao deo društvene odgovornosti kompanije i podrške lokalnoj zajednici, Valjevska pivara je ovu akciju započela prošle godine povodom slave fabrike, Trećih Trojica. Cilj je da se pomogne najboljima,  podrže i podstaknu znanje i rad, tako da se na prigodnim poveljama uručenim ovom prilikom nalazi moto „Znanje i rad uvek se isplate“. Pomoćnik direktora Slavica Tomašević istakla je da je zadovoljstvo ponovo se sresti sa uspešnim srednjoškolcima: „Zadovoljstvo je Valjevske pivare da je u situaciji da može da nagradi uspešne učenike i ustanove koje daju značajan doprinos u svom delokrugu rada. Prošle godine to je bio Centar za vantelesnu oplodnju, ove godine Moderna galerija. Najpre nam je zadovoljstvo što ćemo uručiti nagrade najsupešnijim učenicima u svojim školama, nadam se da će im to pomoći da svoje znanje unaprede i usavrše, sa željom da se neki od njih opredele za zanimanje iz oblasti pivarstva pa da jednog dana budu ovde zaposleni. Nadam se da ćemo nastaviti i sledećih godina da se družimo sa uspešnim učenicima, a vama želim da tako nastavite u daljem školovanju. Čestitam roditeljima i profesorima koji su doprineli budete tu gde ste danas.“
U ime kolega i učenika zahvalio se direktor Valjevske gimnazije Vojislav Andrić, koji je istakao da voditi računa o mladosti i u ovim teškim vremenima i nagraditi neke od najuspešnijih učenika jeste za svaku pohvalu. „Siguran sam da će ovi mladi ljudi biti dobri promoteri ove ideje Valjevske pivare jer malo je danas organizacija koje hoće da pomognu nauku, obrazovanje i umetnost.“ U ime Moderne galerije Valjevo obratila se Marija Đurić, istoričar umetnosti: „Velika je čast dobiti nagradu posle prošlogodišnjeg dobitnika, Centra za vantelesnu oplodnju, za koji znamo da beleži izuzetne rezultate u svojoj oblasti. Moderna galerija se trudi da unapredi svoje poslovanje i obogati kulturu u gradu. Imali smo ove godine odličnu saradnju sa skoro svim srednjim školama, u maju su učenici Muzičke škole imali koncerte kod nas, sezona koncerata se nastavlja. Trudimo se da promovišemo mlade i uspešne ljude iz Valjeva baš kao što radi i Valjevska pivara. Gradu već 32 godine nudimo izložbe najboljih likovnih umetnika, pre svega umetnosti fantastike.“ Valjevska pivara je finansijski pomogla rad Moderne galerije Valjevo, koja kao ugledna ustanova kulture beleži sve veći broj posetilaca i proširuje svoje programske aktivnosti.

image

Na predlog škola, laptop računarima su nagrađeni: maturant Ivana Grujičić iz Poljoprivredne škole, smer poljoprivredni tehničar – vukovac, učesnik republičkih takmičenja i istaknuti predstavnik Učeničkog parlamenta u raznim projektima; učenica trećeg razreda Ekonomske škole smera turistički tehničar Neda Vesić, izuzetan učenik, redovan učesnik Književne olimpijade i republičkih takmičenja iz matematike, učesnik brojnih gradskih  manifestacija; učenik generacije Tehničke škole Filip Đurđević, administrator računarskih mreža, učesnik republičkih takmičenja iz programiranja, osnova elektrotehnike i engleskog jezika; učenik generacije Medicinske škole Nataša Andrić, učesnik više republičkih takmičenja i tri godine zaredom uspešna na međunarodnom matematičkom takmičenju “Kengur bez granica”; učenik prvog razreda odeljenja za obdarene iz matematike Valjevske gimnazije Savo Cvijetić, učestvovao na državnim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike, kao i na srpskim olimpijadama iz matematike i informatike; učenik generacije Muzičke škole Nikola Todorović, laureat brojnih nagrada na međunarodnim i republičkim takmičenjima mladih pijanista, kamerne muzike, solfeđa i harmonije, među njima prve nagrade i titule pobednika kategorije pijanista na Republičkom takmičenju u Beogradu i međunarodnom takmičenju „Sirmium Music Fest“ u Sremskoj Mitrovici. Prijemu u Valjevskoj pivari prisustvovali su i direktori škola ili razredne starešine, a odsutne učenike zamenili su roditelji.

.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.