Sednica Skupštine i prvi rebalans za 2017.god

imageSednica Skupštine grada biće održana danas. U istaknutom dnevnom redu najvažnija tačka jeste prvi rebalans budžeta.

Pred valjevskim odbornicima danas je više od 30 tačaka dnevnog reda medju kojima i rebalans budžeta za 2017. godinu. Prvi rebalans podrazumeva smanjenje očekivanih sredstava u iznosu od 7 miliona dinara , ali i podraztumeva brojne izmene budžetskih pozicija. Kako se moglo čuti na sednici Veća na kojoj je rebalans prvenstveno razmatran , prvi rebalans dolazi u pravo vreme kako bi ostalo dovoljno bvremena da se planirane aktivnosti i sprovedu u ovoj godini.
Odbornici će razmatrati i novi program komunalne izgradnje koji je takodje uslovio rebalans budžeta, ali i brojne odluke vezane za preduzeće Vidrak s obzirom da po novom zakonu prihodi od naplate parkinga više neće odlaziti u budžet grada već u kasu JKP Vidrak. Strategija o bezbednosti saobraćaja, odluke o gradskim upravama , ali i konverzija duga u vlasništvo kada su u pitanju preduzeća Lasta i Krušik , samo su neke od tačaka dnevnog reda.
Skupština bi dans trebalo da donese i odluku o raspisivanju konkursa za direktore preduzeća Toplana, Vidrak i Vodovod.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.