Ružić: SPS predlaže uvek kompetentne ljude

imagePo nezvaničnim saznanjima Vamedie u junu bi mogla biti održana još jedna sednica Skupštine. Izmedju ostalog na dnevnom redu naći će se ponovni izbor Žarka Kovača za mesto člana Veća. „Mislim da SPS u Valjevu nikada ne bi predložio bilo koju osobu koja nije kompetntna da obavlja neki posao“, kaže potpredsednik SPSa Branko Ružić.

Mnogo priče i prašine podiglo se onog trenutka kada u Skupštini nije prošao predlog SPS-a za mestzo člana Veća. Kalkulisalo se različitim opcijama i mogućnostima kao i razlozima kako je uopšte došlo do toga. Potpredsednik SPS-a Branko Ružić u razgovoru za Vamediu kaže da su razilaženja u mišljenjima moguća iz mnogo razloga.
„ Sa aspekta neke šire političke slike i ambijenta u kome se krećemo , legitimno je da koalicioni partner prosto iznese svoj politički stav u smislu oponiranja nekim kadrovskim rešenjima prema osobi koja možda ne pripada opciji koja politički predstavlja tu vladajuću koaliciju. Lek za to je tzv demokratski centralizam , dakle, ako imate većinu proći će vam kandidat,  ako je nemate , a evidentno je nije bilo , dakle završena priča. Postoje dogovori i treba razgovarati,“kaže Ružić.
On navodi da je upravo predsednik Aleksandar Vučić u trenutku sastavljanja Vlade kao tadašnji premijer pokazao da politička pripadnost nije najpresudnija.
„ Ne bih rekao bar kada je u pitanju ova Vlada SNS-SPS da kada su u pitanju stručni ljudi na odredjenim mestima prednost nije data kompetenciji i kvalifikaciji. Mislim da je dokaz za to upravo Vlada koju je sastavio sada predsednik  Vučić koji je u nju uvrstio i uveo u njen sastav mnoge kadrove koji  ne samo da nisu politički prepoznatljivi u smislu partijske pripadnosti nego se nikada politikom nisu ni bavili, “kaže Ružić.
Ružić navodi i da se takve situacije dešavaju i u drugim gradovima te i da razilaženje u mišljenju legitimno uvek postoji po nekim pitanjima.
„ Naravno svaka lokalna sredina ima svoje specifičnosti i nadam se da to neće narušiti taj strateški odnos i saradnju izmedju SNS i SPS. Koliko će Valjevo izgubiti što naš predlog nije prošao može  brzo da se  vidi , ali siguran sam da će se doći do nekog kompromisa pa i da ćemo brzo videti rešenje ove situacije“, zaključuje Ružić.  
Ako je verovati nezvaničnim informacijama vezanim za narednu sednicu Skupštine, sve će biti vidljivo već do kraja ovog meseca.
S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.