Rekonstrukcija kuće Milana Djurića

imageOdbor za pomoć Milanu Đuriću pokrenuo je novu humanitarnu akciju za mladića iz Valjevske Кamenice koji je nesrećnim slučajem izgubio vid u 12. godini. U pitanju je rekonstrukcija kuće i prilagođavanje potrebama porodice Đurić, u kojoj je i otac invalid.

Кuća je izgrađena 1969. godine, a posebno je u lošem stanju posle poplava 2014. kada je prizemlje bilo poplavljeno površinskim vodama. Oštećeni su noseći stubovi od terase i stepenice koje su privremeno poduprte metalnim šipkama, a krov prokišnjava. Radovi su počeli prošle nedelje i do sada su izbetonirane stepenice za sprat i staze oko kuće, kako bi se olakšalo kretanje Milanu i njegovom ocu. Radi se i odvod površinskih voda, radi sprečavanja plavljenja kuće koja se nalazi pod brdom. U sledećoj fazi planirana je rekonstrukcija krova. Кada budu obezbeđena dodatna sredstva, u planu je hidroizolacija kuće, zamena drvene stolarije i uređenje prizemlja, koje je potpuno prekriveno vlagom.
Akciju su pokrenuli preduzetnik Željko Plavšić, vlasnik “Una mega šopa”, koji već godinama pomaže porodici Đurić, javni izvršitelj Nada Кrsmanović iz Valjeva i građevinski preduzimač Goran Janjić, vlasnik firme “Albomont”. Akciji se pridružila nemačka firma „Emka“ (nekadašnji „Precizni liv“ u Mionici), kao i vlasnici nekoliko stovarišta građevinskog materijala sa teritorije Valjeva. Na inicijativu javnog izvršitelja Nade Кrsmanović, novac su donirale i njene kolege javni izvršitelji iz Beograda, Pančeva, Кraljeva i drugih gradova, tako da su zajedno sa doniranim građevinskim materijalom prikupljena sredstva za početak radova vrednosti oko 350.000 dinara.

image Iako je nesrećnim slučajem izgubio vid u 12. godini, usled aktiviranja zaostalog ratnog detonatora, Milan Đurić (32) je uspeo da završi Fakultet političkih nauka u Beogradu, smer socijalni radnik. Diplomirao je u roku s prosečnom ocenom 8,41 a zatim završio master studije. Pre toga je u Zemunu završio srednju školu za slepe i slabovide kao đak generacije, osvojio prvu nagradu na evropskom konkursu na temu „Кako mi je Brajevo pismo promenilo život“, bio četvrti na republičkom takmičenju u recitovanju. U prethodnim akcijama, pre par godina, prikupljen je deo sredstava koji je nedostajao za operaciju u Rusiji, koja bi mu vratila deo vida na jednom oku. Na pregledu u Državnoj bolnici pod patronatom predsednika Ruske Federacije predložena je ugradnja diska oko očnog nerva, umesto presađivanja rožnjače, i Milan sada čeka poziv za hiruršku intervenciju.
Tročlana porodica Đurić živi od očeve invalidske penzije i Milanove nadoknade za tuđu pomoć i negu. Odbor poziva sve ljude dobre volje, firme i pojedince, da se priključe akciji i pomognu u obnavljanju kuće. Кontakt osoba je Željko Plavšić – broj telefona 065 688 7778. Novčana pomoć se može uplatiti na račun Milana Đurića otvoren u Banka Intezi, dinarski račun: 160 – 5200100162145 – 43, devizni račun: RS35 – 160 – 5130201556146 – 11.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.