Marković opozicija svojoj partiji?

imageIzlaganje gradonačelnika o protekloj godini rada najnegativnije ocenio odbornik iz redova SNS-a Milan Marković. Kao poseban momenat u kritici Marković je naveo korupciju. U skupštinskom holu u komentarima odbornika, Markovićev nastup ocenjen kao opozicioni.

Dok se od opozicije i očekivalo da kritikuje proteklu godinu vklasti u Valjevu pa samim tim i nosioce vlasti , za mnoge je bilo pravo iznenadjenje kritika koju je u gotovo svim segmentima rada uputio odbornik iz redova vladajuće partije SNS-a Milan Marković.
On je govoreći o činjenicama koje kvalifikuju rad gradonačelnika i aktuelne vlasti naveo kao najočitiji primer korupcije JKP Vidrak rekavši izmedju ostalog: „Ovde u tenderima Vidraka jasno se vidi recimo kod kupovine polovnog kamiona da je i boja čak navedena, iz poslovanja je očito da se sada nabavljaju i do 60% skuplji akumulatori , a da se oni menjaju velikom brzinom. Potom tu je oprema za zelenilo, pa ulje sada se plaća 1200 dinara , a nekada 480 dinara. Poznato je da su nekada radnici Vidraka radili na remontu kamiona , a sada cidimo da to rade privatne radionice , a isto je i sa popravkom kontejnera koji se sada rade u privatnim radionicama“.
U svom izlaganju Marković je praktično potvrdio prethodnog govornika iz redova DS-a Duška Rakića koji je  rekao da lokalna samouprava funkcioniše po principu korupcije.
Marković se potom osvrnuo i na ostale delove gradonačelnikovog izveštaja rekavši da je Slobodan Gvozdenović formirajući vlast rekao da će oko sebe okupiti poznate Valjevce koji su dokazali svoj kvalitet i rad , ali i da se to nije dogodilo. „ Koliko mi je poznato jedino se od toga dogovori prave na Povlenu koji gradonačelnik i zamenik često posećuju, a tamo od znamenitih Valjevaca živi Dušan Mihailović jedino i koliko je meni poznato“, rekao je Marković.

image Po njegovom mišljenju pomaka nema ni na polju poljoprivrede i zapošljavanja , a ko jedine dve svetle tačke Marković je naveo prodaju kampa Breza na Divčibarama Milošu Teodisiću i uredjenje Petničke pećine.
„Šta mi imamo ovde za ovih godinu dana? Imamo hapšenje, imali smo slučaj šamaranja romskog dečaka za koji još ne znamo i nismo obavešteni kakav je epilog. Sad vidimo bilo je tu i uznemiravanje devojke u Abraševiću pa vidimo da se menja UO Abraševića“, navodio je Marković.
Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović odgovorio je na ovu kritiku izražavajući zadovoljstvo što je odbornik Marković iako živi u Beogradu dobro informisan o prilikama u Valjevu. „Zahvaljujem se odborniku Markoviću na ovim kritikama obzirom da odbornik živi i radi u Beogradu za enormno veliku platu, daleko veću od ovdašnjeih lekara, a tako ste dobro informisani i poznajete stvari“,rekao je Gvozdenović.
Odbornik Marković je nakon toga rekao da je zaposlen u Kontroli leta Srbije i Crne Gore te i da ne boravi samo u Beogradu već i Crnoj Gori , a da je do zaposlenja došao na osnovu konkursa na kom je izabran kao najbolji od 12 kandidata.
U Sali je tokom izlaganja odbornika Markovića, bilo više nego očito da je jedan deo odbornika iznenadjen, a drugi je aklamaciju pokazivao klimanjem glavom, možda unapred pripremljen na Markovićev govor.
U dosadašnjim izlaganjima za skupštinskom govornicom Marković je uglavnom usaglašavao stavove sa opozicionom Demokratskom strankom, a u skupštinskom holu juče se više nego ikad spekulisalo o nameri Markovića da preuzme GO SNS-a od Gvozdenovića pa čak i njegovu funkciju. Javna je tajna da animozitet izmedju Markovića i Gvozdenovića postoji još od vremena kada je Marković smenjen s mesta poverenika naprednjaka , a za predsednika GO izabran Gvozdenović.

S.V.
Foto Željko Bošković

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.