Imenovanja, razrešenja, postavljenja

imageSkupština grada donela je odluku o imenovanju Bojane Savčić na mesto vršioca dunosti direktora u Arhivu i dala zeleno svetlo za raspisivanje konkursa za mesta direktora u  tri javna preduzeća. Valjevo od juče ima još jednog pomoćnika gradonačelnika.

 

Postojeći Statut grada Valjeva predvidja  mogućnost pet pomoćnika gradonačelnika. Od početka formiranja aktuelne vlasti gradonačelnik je imao tri pomoćnika , ali je u novembru prošle godine zbog odlaska u penziju Stanka Terzića, mesto jednog od njih ostalo upražnjeno. Shodno koalicionom dogovoru to  mesto pripada SPS-u . „Nadam se da nećete iskoristiti mogućnost koju Vam daje Statut i imenovati još jednog pomoćnika . Ovde vidimo da su u jednom zaduženju spojeni poljoprivreda i privreda , a po našem mišljenju to bi trebalo razdvojiti jer su obe grane podjefdnako važne“, rekao je odbornik Slobodan Pavlović na sednici Skupštine na šta mu je replicirao predsednik Skupštine Milorad Ilić rečima: „ Pomalo je nejasno šta tražite , da se smanji broj pomoćnika , a da ujedno povećamo razdvajajući postojeća zaduženja , nejasno je šta ste mislili. Ovaj Statut i mogućnost od pet pomoćnika nismo doneli mi već upravo vlast u kojoj ste vi bili vodeći“.
Ove rečenice bile su i potvrda da odbornici opozicije znaju da sledi  uvod u imenovanje još jednog pomoćnika gradonačelnika, Nikole Radojičića sa zaduženjem praćenja i koordinacije rada javnih preduzeća.   O postavljenu pomoćnika inače ne odlučuje Skupština niti odbornici već se rešenje donosi ukazom gradonačelnika. Radojičić je ranije u toku dana podneo ostavku na mesto člana Veća.
Nakon što je direktorka Arhiva Snežana Radić dostavila informaciju da 18. Juna stiče uslov za odlazak u penziju , Skupština grada donela je odluku o postavljenju Bojane Savčić na njeno mesto u statusu vršioca dužnosti. Zbog, kako se nezvanično moglo čuti, propusta u radu na jučerašnjoj sednici Skupštine dužnosti su razrešeni i pojedini članovi UO i NO Arhiva. Sa mesta predsednika UO Medjuopštinskog istorijskog arhiva smenjena je Vinka Stojičć , a na njeno mesto postavljena Milica Dasović, dok je izmena usledila i na mestu predsednika NO pa je smenjena Bosiljka Jovanović , a postavljena Svetlana Mirković.
Kako je po zakonu lice u mogućnosti da na mestu direktora javnog preduzeća bude u statusu vršioca dužnosti samo godinu dana , Skupština grada donela je odluku o raspisivanju konkursa za mesta direktora u JKP Vodovod, JKP Vidrak i JKP Toplana. U ovoj grupi nisu se našli direktori JP Kolubara i JP Polet.  Poznato je da Ljubinku Andriću direktoru Poleta mandat vršioca dužnosti ističe u septembru pa se shodno zakonu i nije mogao naći u ovom konkursu , ali je još uvek nepoznato zašto se na dnevnom redu nije našao konkurs za mesto direktora JP Kolubara kome takodje ovih dana ističe zakonski mandat.
S.V.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.