DS:Кrah gradske vlasti u Valjevu

image“U duhu demokratije i poštovanja ljudskih prava, niko nije kriv dok se ne dokaže krivica i stupi na snagu pravosnažna presuda.Ali šteta gradu i građanima Valjeva je već naneta od strane vladajuće koalicije SNS-SPS”, navodi se u Saopštenju za javnost GO DS.

“Za godinu dana vlasti ove garniture, čiji je je jedan od najznačajnijih funkcionera uhapšen, drugi još značajniji u inostranstvu, a treći za vreme svih ovih događaja provodi vreme u Gradskoj upravi u prisustvu policije, signal su da se u Valjevu već dugo vremena ne radi u interesu građana, već u ličnom interesu. I zato je prvi korak valjevskih vlastodržaca podnošenje ostavki, raspuštanje Skupštine grada i uvođenje privremenih mera u Grad Valjevo!
Hapšenje načelnika, dvoje zaposlenih u Gradskoj upravi i pet odgovornih lica u privatnim firmama, šokiralo je Valjevce, ali i poslalo negativnu poruku svim potencijalnim investitorima da u Valjevu vladaju korupcija i kriminal.
Možda bi u ovom gradu sve bilo drugačije da je prihvaćen predlog Demokratske stranke i nevladinog sektora, ali i ispunjena obaveza koju imaju sve lokalne samouprave, da se do kraja juna usvoji Antikorupcijski plan. To je obaveza pre svega prema građanima Valjeva, zakonska obaveza, ali i jedan od uslova na putu pristupanja Evropskoj uniji.
Za pet godina dana vlasti u Valjevu, uspevale su samo investicije poput asfaltiranja puteva i ulica do lokalnih moćnika i njihovih prijatelja i prijateljica, izgradnja kapitalnog svinjca na Stočnoj pijaci, kao najveće Greenfield investicije, pravljenje ograda gde god su se mogle postaviti, kupovina automobila za potrebe funkcionera, poslovna putovanja u inostranstvo, masovna partijska zapošljavanja, troškovi reprezentacije i mnoge druge „kapitalne investicije“.
Grad propada, nezaposlenost je sve veća, ljudi odlaze i vreme je da se građani odupru veštim medijskim manipulacijama i skretanjima pažnje sa važnih životnih pitanja. Demokratska stranka je stranka običnih ljudi, koji žele da žive u normalnoj i poštenoj državi i gradu. Svi koji su radili za svoj, a ne za opšti interes, više nisu u Demokratskoj stranci i sada nose dresove nekih vladajućih stranaka, među kojima je počela oštra borba za raspodelu sve manjeg kolača, kaže se u saopštenju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.