55 Dan maline

      Нема коментара на 55 Dan maline

imagePo 55. put u nedelju će biti održan tradicionalni Dan maline. Ljubomir Pavić član OO ove manifestacije kaže da ono što postoji toliki niz godina ne treba tek tako menjati. Komentarišući činjenicu da od grada ova manifestacija nije dobila ni dinar Pavić kaže: „Nismo se žalili na tu odluku, probaćemo sami da to uradimo“.

Pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić pojasnio je da grad iako nije iz budžeta opredelio sredstva za ovu namenu ipak je pozvao firme i preduzeća da budu sponzori ove manifestacije.
Činjenica je da se i prethodne godine mogla čuti informacija da treba o održavanju ove manifestacije ipak razmisliti jer sam kraj više nije malinarski. Da postoji problem sa malinarima potvrdio je i Svetislav Marković direktor Poljopivredne stručne službe.“Postoji problem jer oni očito imaju averziju prema izlaganju i takvom načinu plasmana robe u ovom slučaju maline. Meni je to pomalo i čudno jer je to jedan oblik reklame za njihove proizvode.Mi imamo proizvodjače koji bi mogli da budu i nosioci priznanja , dobitnici nagrada, ali oni razmišljaju na drugi način“, rekao je Marković.
Organizatori za ovu godinu zato dodeljuju po 10 litara goriva svakom učesniku i pripremaju adekvatne nagrade.Oni navode da je prošlogodišnji Dan maline bio mnogo posećeniji od Gastro festa kome je ove godine dodeljeno 200 000 dinara.
Ipak organizatori potvrdjuju da je neophodno promeniti koncept same manifestacije , ali je za to kažu neophodno mnogo toga počev od infrastrukture.
U nedelju će za vreme održavanja Dana maline biti održana i manifestacija Medicinsko selo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.