Asfaltiranje puta prema manastiru Pustinja

imageU narednim danima nastavlja se asfaltiranje makadamskih puteva u okviru čega će biti uradjeno asfaltiranje puta prema manastiru Pustinja.

Pored manastira Ćelije i Lelić značajno mesto po pitanju verskog značaja zauzima i manstir Pustinja. Sam pristup ovom manastiru godinama predstavlja problem brojnim vernicima pa i onima koji manastri posećuju u okviru verskog turizma. „ Moram da priznam da je asfaltiranje tog puta bila moja velika želja i želja mojih saradnika. Vikendom je zaista velika poseta tom manastiru , ali sam pristup je krajnje neadekvatan. radi se o velikoj nizbrdici kada pogledate sa tog gornjeg asfaltiranog puta i problem pristupa sada rešavamo tim asfaltiranjem. Namera nam je da tu uradimo jedno proširenje kao parking da bi ljudi mogli da ostave svoje automobile što je sad zaista jako teško“, kaže Zoran Trifunović načelnik odeljenja za gradjevinsko zemljište i infrastrukturu.
Trifunović ističe da će na ovaj način grad dati svoj doprinos verskom turizmu, a manastir Pustinja je jedan od najdragocenijih manastira, čije freske datiraju čak iz  13 veka.

S.V.  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.