7 000 noćenja za dva meseca u Valjevu ostvarili posetioci Muzeja

imageZahvaljujući Muzeju za samo dva prolećna meseca u Valjevu je zabeleženo 7000 noćenja lica koja su naš grad posetila u okviru organizovanih ekskurzija.

Da je Muzej ozbiljan faktor kada je u pitanju turistička poseta Valjevu poznato je poslednjih godina, ali ovog proleća brojke su se značajno uvećale pa podaci pokazuju da je zbog posete Muzeju u Valjevu zanoćilo 7 000 lica.  „Na osnovu dosadašnje posete do kraja maja, kao i iskustava iz prethodnih godina, očekujemo da će tokom tri meseca ovogodišnje prolećne sezone muzej posetiti više od 17.000 posetilaca, a da će do kraja godine ukupan broj njih biti oko 25.000. Naime, tokom aprila i maja naše postavke obišlo je 14.238 posetilaca, od toga 185 organizovanih grupa sa 12.909 posetilaca“, kaže dr Vladimir Krivošejev, direktor muzeja.

Muzej u Valjevu pozicioniran je medju Muzeje sa najvećom posetom u Srbiji od 23 000 posetilaca godišnje. Gosti dolaze iz cele Srbije , ali i republike Srpske.
„Po informacijama koje smo dobili od hotelijera i ugostitelja, tako su posetioci muzeja od početka aprila do kraja maja ostvarili oko 5.000 noćenja sa polupansionima i još oko 7.000 dodatnih obroka u nekom od gradskih restorana. Na ovaj broj treba dodati još oko 2.000 noćenja posetilaca na višednevnim ekskurzijama, koji su posetili i našu postavku u Brankovini, tako da smo za dva meseca prolećne sezone ekskurzija Valjevu obezbedili oko 7.000 polupansiona“, kaže Krivošejev.
Prilikom posete Valjevu i prvenstveno posete samom Muzeju, oni koji dolaze u Valjevu posećuju i Brankovinu, Kulu Nenadovića, Muselimov konak.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.