Tijanin pohod na Divčibare

imageU nedelju 04. juna organizovaće se planinarski pohod na Divčibarama,  kao poslednja želja mlade Beograđanke, Tijane  Stojanović koja je preminula nakon transplatacije pluća, a koja je htela da na  Divčibarama organizuje planinarski pohod u čast nepoznatog donora od koga je dobila pluća.

Mladoj Sandri Živković iz Knjaževca, oboleloj od cistične fibroze, transplantacija pluća omogućila je da nastavi život. Međutim, njena drugarica Tijana koja je bolovala od iste bolesti, preminula je 7 meseci nakon operacije. Sandra je u njenu čast inicirala“Tijanin pohod na Divčibare” kako bi joj ispunila poslednju želju.
– Imale smo istu bolest, moja operacija je prošla uspešno, ali Tijana je preminula 7 meseci nakon transplatacije.  Dogovorile smo se da planinarsku akciju u čast naših donora napravimo na proleće i zajedno smo se radovale tome. Tužna sam što ona neće biti sa nama, ali sam ponosna što ćemo se mi penjati za nju i bar na ovaj način pokušati da ispunimo Tijaninu poslednju želju. Pored Tijanine želje da organizuje planinarski pohod, akcija  ima za cilj širenje svesti o značaju zaveštanja organa i potpisivanju donorskih kartica, jer jedna takva kartica je i meni spasila život” kaže Sandra Živković.
Tijanin pohod na Divčibare organizuje PSD Magleš iz Valjeva i udruženje CF iz Beograda.
Okupljanje šetača, planinara, ljubitelja prirode i svih ljudi dobre volje koji bi  učestvovali u ispunjenju Tijaninog poslednjeg sna je u nedelju 04.06.2017  do 9,30 ispred doma PSD “Magleš” na Divčibarama. Staza nije zahtevna za peščenje i većim delom vodi preko livada, proplanaka, travnatih planinskih vrhova  i šumskih puteljaka tako da i oni u malo manjoj kondiciji mogu da učestvuju u ovom pešačenju. Polazak na kružnu stazu je u 9,45 ispred planinarskog doma, a tokom dana obićiće se  maljenski vrhovi  Kraljev sto, Crni vrh, Golubac, Stražara, Ljuti krš  i šetnja u Tijaninu čast se završava na polaznoj tački.
Obavezno poneti flašicu sa vodom, ručak po želji i dobro raspoloženje.
Dom se nalazi na ulazu na Divčibare iz pravca Mionice(oko 1 km. od Vojne česme).
Molimo Vas da najavite i ako ste u mogućnosti uzmete učešća u ovom pohodu.
Za dodatne informacije možete se obratiti na tel. 062 807 2604.

PSD “Magleš”
Predsednik
Mile MIlošević

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.