Od Grada za Dom zdravlja dva nova saniteta

imageValjevski Dom zdravlja dobio je još dva nova sanitetska vozila zahvaljujući novcu koji je obezbedio Grad Valjevo.Vrednost oba saniteta sa opremom je oko deset miliona dinara.

Zahvaljujući se Gradu na obezbeđivanju para za nabavku nova dva vozila, direktor Doma zdravlja dr Zaven der Hazarjan je istakao da je poslednji sanitet ova ustanova dobila još pre 14 godina.
“Našim voznim parkom u prošloj godini  je pređeno oko 700.000 kilometara, od toga samo prevoz na dijalizu je bio 24.000 kilometara.Ako znamo da smo poslednji sanitet i to iz donacije dobili još 2003.godine, sada možemo da kažemo da raspolažemo sa renomiranim voznim parkom, zahvaljujući kome ćemo pružati još kvalitetnije usluge“, rekao je dr der Hazarjan, zaključujući da Dom zdravlja sada spada među pet najuspešnijih domova zdravlja u Srbiji.
On je još napomenuo da za opremanje ove ustanove u narednom periodu treba još da stigne mamograf, koji je donacija, kao i da se obezebdi kupovina novog rendgen aparata.
Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović je izrazio zadovoljstvo radom ove ustanove, s obzirom da je na poslednjoj akreditaciji Dom zdravlja dobio najviše ocene i akreditaciju na maksimalnih 7 godina.

image „Oko 30 ili više miliona uložila je lokalna samouprava u Dom zdravlja za sve obaveze koje ima kao osnivač prema ovoj ustanovi. Ako se zna da je poslednji sanitet nabavljen pre 14 godina, onda je jasno svima kakav je odnos prema Domu zdravlja bio ranije. Ova dva vozila su samo početak, ja sam kontaktirao sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, jer je namera da se nabave još 2-3 saniteta i time zaokruži priča voznog parka,pošto postoji potreba za hitnim prevozima pacijenata za Beograd, a Valjevo je i centar sekundarne zdravstvene zaštite u okrugu sa svojom regionalnom bolnicom“, kazao je dr Gvozdenović.
Gradonačelnik je rekao da lokalna vlast razmatra i mogućnost projekta „Valjevo – zdrav grad“, gde će Dom zdravlja imati svoje značajno mesto, s obzirom na važnost primarne zaštite i prevencije.
„Neće se odustati od opremanja Doma zdravlja koji može da očekuje pomoć gradske Vlade“, poručio je dr Gvozdenović.

S.V

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.